17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInfractorul doljean tipic: taran, beat, incult si cu cutit

Infractorul doljean tipic: taran, beat, incult si cu cutit

Politistii doljeni au ajuns la concluzia ca infractiunile grave care au avut loc pe teritoriul judetului in primele zece luni ale acestui an au fost savirsite, in general, dupa lasarea intunericului, de tarani inculti care poarta cutit si consuma frecvent bauturi alcoolice.

Conform statisticii realizate de Serviciul Politiei Judiciare din cadrul IJP Dolj, in primele zece luni ale acestui an au fost inregistrate pe raza judetului 60 de fapte penale grave: 13 omoruri, 14 tentative de omor, 29 de vatamari corporale grave si patru lovituri cauzatoare de moarte. „In 81% din cazuri, cauza principala tine de faptul ca autorii, uneori si victimele, au consumat bauturi alcoolice. 41 din cele 60 de fapte grave s-au produs in mediul rural, situatie ce indica faptul ca starile conflictuale din mediul rural se pot stapini mai greu“, a mentionat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, comisarul-sef Gheorghe Cojocariu, seful Serviciului Politiei Judiciare din cadrul IJP Dolj.

Conform statisticii amintite, 75% dintre infractiunile grave au fost savirsite seara sau noaptea. In 31 de cazuri (mai mult de jumatate) a fost folosit cutitul, in alte patru – securea, toporul sau sabia, in timp ce in alte 12 agresiuni au fost utilizate diverse corpuri contondente, in special bite. „In 83% din cazuri, faptuitorii poseda cel mult studii generale, dar unii dintre ei nici macar nu stiu sa scrie, fapt care denota un grad de cultura scazut in rindul infractorilor. Pe categorii sociale, cei mai multi dintre faptuitorii infractiunilor grave provin din rindul agricultorilor (17 la numar), fiind urmati de etnicii romi (zece) si de ciobani (sase)“, a precizat comisarul-sef Cojocariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS