13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPiine „controlata“ de soareci si pahare cu excremente de rozatoare

Piine „controlata“ de soareci si pahare cu excremente de rozatoare

Unitatile de alimentatie publica din cadrul Carierei Miniere Lupoaia ofera conditii mizerabile pentru ortacii care intra sau ies din sut.

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au desfasurat ieri-dimineata, intre orele 6.00 – 8.00, un control inopinat care a vizat sase unitati de alimentatie publica, dintre care trei au fost inchise temporar pe o perioada de pina la sase luni. Atit patronii, cit si vinzatorii au ridicat din umeri cind, in urma verificarilor, au fost scoase la iveala abateri grave de la respectarea normelor elementare de igiena. Mai mult decit atit, in anumite cazuri au fost descoperite excremente de soareci in apropierea produselor alimentare, dar si pe paharele de unica folosinta, care erau de fapt refolosite de mai multe ori.

Mic dejun la baraca

Majoritatea unitatilor controlate isi desfasurau activitatea in baraci improvizate. Angajatii nu aveau echipament de protectie si nu detineau carnet de sanatate. S-a mai constatat ca lipseau substantele dezinfectante, iar grupurile sanitare nu aveau usi si erau neigienizate. La o unitate, una din chiuvete nu avea scurgere, fiind utilizat un bidon pentru depozitarea apei folosite.

„Agentii economici sint total nepregatiti. Am constatat abateri grave. Patronii nu trebuie sa isi bata joc de mineri. Urme de rozatoare pe produse si mizerie. Pahare de unica folosinta folosite de mai multe ori. Produse fara acte de provenienta, piine fara gramaj. I-am intrebat daca semintele sau cornurile de pe rafturi erau pentru mineri sau pentru soareci“, a precizat Ion Tudor, seful OJPC Gorj.

Trei dintre societatile controlate, LIVISAND SRL, GABRIELA SRL si Independent VINTILESCU, au fost inchise temporar, amenzile totale aplicate fiind de 50 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS