12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlexandru Crisan- invins in instanta de angajatii de la UREX Rovinari

Alexandru Crisan- invins in instanta de angajatii de la UREX Rovinari

• UREX – o corabie abandonata de directori • Si restul angajatilor vor sa il dea in judecata pe Alexandru Crisan

Aproape jumatate din muncitorii de la UREX Rovinari care il actionasera in instanta pe patronul lor, brasoveanul Alexandru Crisan, si-au cistigat la tribunal drepturile neacordate. Este vorba de salariile restante pe citeva luni, precum si de alte drepturi prevazute in contractul colectiv de munca- masa calda si rece sau echipamente de lucru.

Vasile Gosa, presedintele sindicatului de la UREX Rovinari, a declarat ca fiecare din cei 506 salariati care l-au dat in judecata pe Alexandru Crisan are de primit intre cinci si 20 de milioane de lei, plus celelalte drepturi cuvenite. In acelasi timp, Vasile Gosa a precizat ca si restul angajatilor, de pina la 1.028, vor deschide procese impotriva presedintelui Consiliului de Administratie, Alexandru Crisan.

De o saptamina, UREX nu are director

In prezent, muncitorii au primit o parte din salariile de pe luna august, respectiv doua miliarde de lei. A mai ramas de platit pe aceasta luna o restanta de aproape 1,2 miliarde de lei. UREX ar putea face rost de acesti bani de la Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO), de unde are de recuperat creante. In acest sens, intre CNLO si UREX s-a realizat un protocol pentru virarea restului de plata de pe luna august de 1,2 miliarde de lei, plus trei miliarde de lei pentru avansul pe luna septembrie.

„Banii pe care i-am primit de la CNLO au fost folositi numai pentru salariile muncitorilor. Pe septembrie si octombrie ar fi de primit cam 15 miliarde de lei. De trei saptamini, intre patronat si sindicate s-a asternut tacerea, iar oamenii asteapta. Exista un program semnat intre conducere si Alexandru Crisan, in care este mentionat ca la sfirsitul lunii octombrie sa fie platiti banii pe septembrie. Dar noi nu mai credem in semnaturi. Fostul director nu a putut sa faca nimic. S-a intors la Bucuresti. Mi-a spus ca s-a convins ca a fost pus intr-o situatie imposibila, pentru ca in continuare s-a insistat sa se scoata bani de aici“, a declarat Vasile Gosa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS