12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Caderi de stinci in nordul Mehedintiului

Specialistii de la Drumuri Judetene Mehedinti avertizeaza conducatorii auto aflati in tranzit prin nordul judetului ca, in urma precipitatiilor cazute in ultimele zile, in zona Podeni se produc frecvent caderi de stinci. „Deocamdata nu sint caderi masive si nici nu sint pietre de mari dimensiuni, dar daca da inghetul si apoi e mai cald vor fi probleme. Trebuie manifestata o atentie sporita in aceasta perioada. Mai sint asemenea situatii si in zona Burila Mare, Crivina, Chilia, unde noi nu am intervenit pina in prezent“, a spus Alexandru Patrascu, directorul Directiei de Drumuri Judetene Mehedinti.

Pregatiri pentru iarna la Slatina

Primaria Slatina a demarat pregatirile pentru intimpinarea primei zapezi din acest sfirsit de an. Viceprimarul Marin Postolache a declarat ca astazi trebuie sa soseasca de la furnizori circa 100 de tone de sare si 300 de tone de nisip pentru pregatirea materialului antiderapant. De asemenea, la sfirsitul acestei saptamini, vor fi instalate pe strazile in panta din municipiu lazile pentru depozitarea materialului antiderapant si se va face selectia ofertelor pentru buldozere. Acestea vor fi pregatite sa intervina in permanenta in zonele limitrofe orasului: Satul Nou, Cireasov si Clocociov. Primaria Slatina este pregatita sa intervina pentru deszapezire cu autogredere, vole, tractoare cu plug si utilaje pentru imprastiat material antiderapant. Se vor lua masuri pentru reinfiintarea comandamentului de iarna, in colaborare cu Politia Rutiera si societatile SALUBRIS, ACETI, LOCTRANS si TRANSBUZ.

S-a electrocutat incercind sa fure cablu

Un barbat din Calopar – Dolj a ajuns in stare grava la spital dupa ce a incercat sa fure cablu electric. In noaptea de duminica spre luni, Ion Serban s-a dus impreuna cu concubina sa, Florentina Selaru, pe un cimp de la marginea localitatii, ca sa fure cablu electric. In timp ce femeia statea de paza, barbatul s-a catarat pe un stilp si a incercat sa taie cablu. Nu a apucat sa-si duca la bun sfirsit treaba, fiind electrocutat si aruncat la pamint de pe stilp. S-a ales cu o fractura de femur si mai multe arsuri grave, fiind internat pentru ingrijiri medicale in Clinica de Terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova. Dupa ce se va face bine, Ion Serban va trebui sa dea socoteala in fata legii pentru tentativa de furt si distrugere.

Doi mehedinteni au fost raniti dupa ce un tractor s-a rasturnat

Un accident de circulatie mai putin obisnuit a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute pe Drumul National 6, in comuna Ghelmegioaia, judetul Mehedinti. Aurel Barbulete, de 28 de ani, din comuna Prunisor, conducind fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice un tractor cu o remorca neinmatriculata, proprietatea unui consatean, din cauza lipsei sistemului de iluminare fata, a patruns pe sensul opus, intrind cu tractorul intr-o portiune excavata din zona de reabilitare a drumului national. Din cauza caderii tractorului in groapa, Aurel Barbulete si Gheorghe Tatucu, de 20 de ani, pasager in remorca, au fost raniti usor. Conducatorului i-au fost recoltate probe biologice de singe in vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta este cercetat pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis, pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat, consum de bauturi alcoolice si vatamare corporala din culpa.

Injunghiat de sotie

Un mehedintean a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin, dupa ce a fost injunghiat de sotia sa. Duminica seara, Mihail Corcota, din comuna Ilovat, s-a certat cu sotia lui, care a pus mina pe un cutit de bucatarie si l-a infipt de mai multe ori in pieptul barbatului. Politistii au inceput cercetarile, pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc evenimentul. Medicii sint rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale mehedinteanului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS