20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPompierii au dat jos tencuiala de pe un bloc din Tirgu Jiu

Pompierii au dat jos tencuiala de pe un bloc din Tirgu Jiu

• Peste zece blocuri au nevoie de interventia de urgenta a pompierilor • Asociatiilor de proprietari care vor repara fatadele blocurilor li se vor reduce impozitele pe cladiri

Pompierii gorjeni au fost solicitati ieri sa inlature de pe un bloc din Tirgu Jiu o portiune de tencuiala, deoarece risca sa se prabuseasca in capul trecatorilor. Dupa mai multe sesizari depuse la Primaria Tirgu Jiu, la blocul numarul 1 din zona Victoriei- centru a sosit o masina de pompieri cu o scara speciala, folosita numai in interventii de salvare. Aceasta a fost singura solutie pentru ca bucata de tencuiala, in greutate de aproape 40 de kilograme, sa fie ridicata in conditii de securitate, dar si pentru costurile reduse ale operatiunii. Instalarea unor schele ar lua mult timp si ar costa si foarte mult. Mihai Mosor, inginer pensionar si locatar al blocului numarul 1, a fost cel care a avut ideea ca pompierii sa realizeze aceasta interventie.

„Exista foarte multe blocuri in Tirgu Jiu in aceasta situatie si acum, in prag de iarna, trebuia sa facem ceva. Am vorbit si cu vecinii si au fost de acord cu interventia pompierilor, mai ales ca nu mai este timp pentru reparatii. Se putea intimpla oricind o nenorocire daca acea bucata de tencuiala se prabusea peste oameni. Mai avem o problema la acelasi bloc, insa pe partea cu parcarea“, a declarat Mihai Mosor.

Asociatiile de proprietari raspund daca tencuiala cade in capul cetatenilor

Primarul Florin Circiumaru a spus ca in Tirgu Jiu exista peste zece blocuri care ar avea nevoie de interventia pompierilor, mai multe solicitari in acest sens fiind depuse deja la primarie. In afara pompierilor, primarul Florin Circiumaru va solicita ajutorul angajatilor ELECTRICA Tirgu Jiu, aceasta societate avind utilaje care permit interventia fara probleme la inaltime. In acelasi timp, pentru a stimula asociatiile de locatari si de proprietari sa isi repare fatadele de la blocuri, edilul din Tirgu Jiu va introduce la inceputul anului viitor in consiliul local o hotarire prin care sa le fie reduse impozitele pe cladiri asociatiilor care fac astfel de reparatii.

„Este singura solutie interventia pompierilor. Noi vom mai avea astfel de actiuni. Din evidentele noastre exista peste zece blocuri in situatii asemanatoare si majoritatea chiar in centrul orasului. Cei de la ELECTRICA au o scara telescopica foarte rapida si va fi mult mai usor. Deocamdata, asta putem face. La gospodariile individuale ne-a fost mai usor cu reparatiile si am gasit intelegere. Speram ca prin votarea acelei hotariri de consiliu local, privind reducerea impozitelor, in raport cu cuantumul reparatiilor, la Tirgu Jiu sa se mai schimbe fatadele la blocuri“, a declarat primarul. Circiumaru a precizat ca, in cazul in care tencuiala de pe un bloc se prabuseste peste trecaori, eventualele daune vor fi suportate, conform legii, de asociatiile de locatari sau de proprietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS