6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurturi la foc automat

Furturi la foc automat

Doi mehedinteni le-au dat clasa hotilor din Craiova, reusind sa dea patru spargeri intr-o singura noapte

Ionut Scafucea si Catalin Raducanu, frati dupa mama, amindoi din Girla Mare – Mehedinti, sint protagonistii unei spargeri la foc automat, pradind intr-o singura noapte un bar, un second hand de haine, o farmacie si o cofetarie, toate din cartierul craiovean Lapus.

Oprire in Craiova pentru patru spargeri…

Cei doi tineri s-au gindit, cu vreo doua saptamini in urma, sa plece prin tara, chipurile, pentru a gasi de lucru. Pe 16 octombrie au ajuns in Craiova, de unde urma sa ia trenul catre Alba Iulia. Le-a placut orasul si s-au hotarit sa mai stea citeva zile in Banie. Ocazie cu care, daca tot n-aveau ce face, s-au gindit sa dea o spargere. Le facusera cu ochiul citeva magazine din cartierul Lapus si, cum nu s-au hotarit pe care sa-l atace, le-au pradat pe toate. Procedeul a fost simplu: spargeau geamul si luau tot ce li se parea interesant, fara sa fie vreun pic deranjati de politisti sau de vecini.

In noaptea de 16 spre 17 octombrie, au trecut la fapte. Au intrat intii intr-un bar – SC VERACRUZ SRL – de unde si-au luat bauturi si tigari, in valoare de peste doua milioane de lei. A urmat un second hand de haine – SC AMAL SRL – din care s-au intolit cu cite o geaca de piele si o pereche de pantaloni. Au continuat cu farmacia ELMAFARM, unde nu s-au atins de medicamente, nestiind ce sa ia, dar s-au multumit cu casa de marcat (sperind ca ar fi ceva bani in interior), plus un radiocasetofon, cele doua telecomenzi ale instalatiei de aer conditionat si o bluza de trening impreuna cu un pantalon, gasite pe spatarul unui scaun. Li s-a parut insuficient, asa ca au spart si cofetaria MARA, de unde au iesit cu o combina muzicala Sony, fara insa a apuca sa manince ceva, din prea mare graba.

…si vreo 15 ani de puscarie

Cu sacosele incarcate, cei doi frati au pornit spre gara pentru a-si continua drumul catre Alba Iulia. Au avut nesansa sa fie opriti pe drum de un gardian public, care i-a luat la intrebari si i-a „rugat“ sa mai ramina in oras citeva zile, pentru a se lamuri ce aveau in bagajele teribil de grele. Scafucea s-a conformat si a fost retinut in cursul saptaminii trecute, Judecatoria Craiova dispunind vineri arestarea sa preventiva pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. Fratele sau, care n-a mai avut rabdare sa ramina in Craiova, a fost prins si el la Vinju Mare- Mehedinti, tot la sfirsitul saptaminii trecute.

In loc sa mearga la Alba Iulia, cei doi frati spargatori trebuie sa mai ramina prin Craiova. Macar intre trei si 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS