10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO banda de hoti a fost anihilata de politie

O banda de hoti a fost anihilata de politie

O banda de hoti romi a fost anihilata de politistii gorjeni dupa mai bine de doua saptamini de cercetari. Cei sapte romi, dintre care doi sint minori, care faceau parte din banda au fost implicati in furtul a sapte oi si bataia crunta a doi ciobani care isi pazeau turmele pe o pasune la marginea municipiului Tirgu Jiu.

Ciobanii Ion Pilea si Ioan Evesc au ajuns in stare grava la spital, Evesc fiind in continuare in stare critica. Ranile le-au fost provocate ciobanilor cu bite, pietre si cu un topor, rudarii dind dovada de o cruzime nemaiintilnita. Chiar si o oaie care a incercat sa scape din caruta in care a fost asezata a fost ucisa fara mila. Daca una din oi a fost sacrificata, restul au fost vindute la citeva zile de la eveniment unor familii din cartierul Obreja. Rudarii au luat pe animale 4,8 milioane de lei pe care i-au impartit.

Pornind de la vinzarea oilor, politia a luat urma hotilor si a reusit sa ii prinda pe toti. Astfel, s-a descoperit ca tilharii fac parte din aceeasi familie. Seful bandei este Haralambie Stingaciu, de 51 de ani, zis „Lama“, iar ajutoarele au fost chiar cei trei fii ai acestuia: Alin, Dorin si Nicolae, cu virste cuprinse intre 20 si 25 de ani. Actiunea a fost sustinuta si de Antonie Isuf, de 19 ani, din Balesti, roman, si de alte doua rude de-ale lui Haralambie Stingaciu. Este vorba de minorii Valentin si Alexandru Stingaciu, de 14, respectiv 15 ani. Ultimii doi sint cercetati in stare de libertate, restul fiind in arest pentru comiterea infractiunii de furt. Unul dintre hoti este acuzat si de tentativa de omor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS