22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn craiovean este pe cale sa demonstreze ca Romania este tara tuturor posibilitatilor

Un craiovean este pe cale sa demonstreze ca Romania este tara tuturor posibilitatilor

La trei ani de la desfiintarea CAP Cernele, fostul presedinte al cooperativei, Marin Oprea, mai emitea, cui avea nevoie, acte cu antetul unitatii. Marin Cimpoeru, din Craiova, unul dintre cei care au intrat in posesia unei astfel de hirtii, a folosit-o in instanta, cistigind un proces impotriva titularei de drept a unei bucati de pamint intravilan din municipiu, Fima Georgescu. In 1996, instanta de judecata, pe baza acelei adeverinte false, a constatat dreptul de proprietate asupra terenului in litigiu pentru Cimpoeru, decizind anularea titlului de proprietate pentru Fima Georgescu. Doi ani mai tirziu, tot instanta de judecata a constatat falsul comis de Oprea si folosit cu buna-stiinta de Cimpoeru, condamnindu-i penal la sase luni cu suspendare. Cum tavalugul pornise deja si titlul de proprietate al Fimei Georgescu fusese anulat, familia Cimpoeru a mers mai departe, intabulindu-si terenul pe care-si construise ilegal o casa si cerind primariei titlul de proprietate.

Dupa aparitia Legii fondului funciar, in 1991, Fima Georgescu din Craiova a cerut primariei punerea in posesie cu 1.400 mp intravilan. Comisia municipala a analizat cererea si a decis sa o puna in posesie pe Fima Georgescu pe un teren de pe actuala strada Pelendava, la numarul 19. Terenul pe care s-a facut atunci punerea in posesie era ocupat abuziv de un anume Marin Cimpoeru, din Craiova, care-l ingradise si construise o baraca. A urmat un proces intre cele doua parti, cistigat de Fima Georgescu in anul 1993. In 1995, intr-un alt proces, a cistigat Marin Cimpoeru, folosindu-se de o adeverinta, care s-a demonstrat ulterior ca era falsa, emisa de fostul CAP Cernele la trei ani de la desfiintarea cooperativei. In acelasi an s-a emis titlul de proprietate pentru Fima Georgescu, care, la rindul ei, printr-un act de donatie, a cedat pamintul in litigiu fiului sau, Gheorghe Georgescu. In anul 1998, acesta a demonstrat instantei de judecata ca adeverinta emisa de CAP Cernele si folosita peste tot de Marin Cimpoeru era falsa, fapt pentru care instanta a condamnat la sase luni cu suspendare si pe cel care a emis-o, fostul presedinte al CAP, si pe cel care a folosit-o, Marin Cimpoeru.

Cu tupeu, poti obtine si ce nu e al tau!

Pentru ca intre timp procesele au continuat, Cimpoeru a obtinut anularea titlului de proprietate emis pe numele Fimei Georgescu, dar hotarirea nu mai avea nici un fel de relevanta din moment ce inainte de anularea acestui titlu pamintul intrase in proprietatea altei persoane. Maria Cimpoeru, sotia celui care in 1990 a ocupat terenul in discutie, crede si acum ca pamintul se cuvine familiei ei si nu este convinsa ca pentru ridicarea casei in care locuieste ar fi trebuit sa obtina autorizatie de construire. „Nu e pamintul lu’ Fima Georgescu, ca m-am uitat eu pe harta. A fost al unui boier. Ea a avut pe Toporasi. Barbatul meu a lucrat la CAP Cernele si noua ne-a dat aici 5.000 mp CAP-ul. Pentru ca nu aveam nevoie de atit, nu am ingradit decit 2.000 mp. Nu avem autorizatie de construire, ca pe aici pe la noi nu are nimeni si traieste lumea asa de mai multi ani. Ne-a dat si amenda si am platit-o“, spune Maria Cimpoeru.

Gheorghe Georgescu nu intelege de ce, dupa ce a demonstrat ca ocuparea terenului mostenit de la mama sa s-a facut pe baza unei adeverinte false trebuie sa umble pe la Primaria Craiova pentru a nu se trezi in situatia ca donatia mamei sale este doar o hirtie fara valoare. „Nu mi-am inchipuit ca in ziua de azi, cu putin tupeu, poti obtine si ce nu e al tau“, a spus Georgescu, hotarit sa intre in posesia proprietatii sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS