22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvatatoarea Cismaru a calcat cu cizmele pline de noroi pe covorul educatiei

Invatatoarea Cismaru a calcat cu cizmele pline de noroi pe covorul educatiei

Aurelia Cismaru din Craiova, de profesie institutor, locuieste cu familia in localitatea Afumati (Dolj) si considera ca este indreptatita sa ocupe postul de invatator la Scoala Afumati, deoarece asa i-ar fi spus directorul Constantin Preda, tinind seama ca are „vechime si definitivatul in invatamint“. Aceasta a fost indrumata la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj, pentru a-si cistiga drepturile. Din sesizarea Aureliei se intelege, cu dificultate, ca, in perioada 15-21 octombrie 2003, a functionat pe post la Scoala Afumati – probabil pe baza unei decizii interne – dupa care, „pe data de 21.10.2003 a venit doamna Nitu cu numire semnata de domnul inspector general Busoi si domnul inspector Militaru cu data de 1.10.2003“.

In realitate, nu este „doamna Nitu“, ci Gabriela Nuta, care la concursul de competenta a obtinut media 6.00. Este absolventa a Facultatii de Agricultura, sectia Biologie, si are modulul psiho-pedagogic. Media de absolvire este aproape maxima. Este o tinara decenta, fara relatii in sistemul de invatamint, are vocatie si doreste sa ramina la catedra.

Aurelia Cismaru are 34 de ani, a absolvit Colegiul Universitar Pedagogic de Institutori din Craiova – specializarea institutori – in anul 2000, cu media 5.00 la psihopedagogie si media 6.00 la Limba si literatura romana si metodica predarii. Asa cum reiese din textul sesizarii acesteia, nu are nimic in comun cu limba romana. Este greu de inchipuit cum a absolvit opt clase, daramite un colegiu universitar. Definitivatul obtinut este, deocamdata, ultima ei performanta. La concursul de competenta a incasat nota 4,60. Totusi, a avut noroc, intrucit examenul a fost tip grila.

Iata o „fraza“ ilustrativa de incompetenta totala, preluata din sesizarea acesteia: „Am incercat sa iau legatura telefonic cu domnul inspector Militaru ce se intimpla, iar domnul Militaru foarte frumos a raspuns ca domnul inspector general Busoi a rezolvat cazul la primaria Afumati cu domnul primar Nitu Constantin, este inginer agronom nu a participat la concurs dar ar medie mai mare decat mine. si este sotia domnului viceprimar. si sa-l las dracu in pace“.

In asemenea conditii, asa-zisa invatatoare isi permite sa calce cu cizmele pline de noroi pe covorul limbii romane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS