17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFamilia in care soacra a fost nevasta, nevasta - fiica, iar copiii sint frati cu mama vitrega

Familia in care soacra a fost nevasta, nevasta – fiica, iar copiii sint frati cu mama vitrega

Traiesc 13 oameni intr-o camera cit o cutie de chibrituri, plina de mucegai. Maninca o data pe zi si se imbraca in zdrente. Ilie Sima, barbatul familiei, a trait cu Leana si, dupa ce s-a plictisit, a schimbat-o cu fata ei, „blagoslovindu-le“ pe amindoua cu copii. Fara sa transforme acest lucru intr-un impediment, cei trei amorezi si copiii lor traiesc acum impreuna, ca o familie obisnuita. Paradoxal insa, singurul lucru care le tulbura existenta este un pusti de 15 ani, cu coeficientul de inteligenta 50, care fuge de acasa, fura si o bate pe actuala sotie a tatalui sau, de fapt sora vitrega, sau fiica mamei lui vitrege, sau… Multi spun ca o face din deruta. Pentru ca, indiferent daca ar fi avut un coeficient de inteligenta impresionant, tot n-ar fi inteles mare lucru din ce se intimpla in casa lui!

Leana are 42 de ani si este stilpul familiei. Pe numele ei de buletin Elena Giuvergea, Leana s-a sucit, s-a invirtit, s-a descurcat cum a putut si i-a tinut pe toti in circa: fie copiii ei, fie ai lui Ilie, fie nepoti, fie fii si fiice vitrege… Ca, de cind „i l-a donat“ pe Ilie fetei ei, Melania, nu se mai descurca din rubedenii si nu mai stiu ce-si vin unul altuia. Uneori, se mai apuca sa descurce itele, dar este suficient sa se gindeasca la faptul ca ea, Leana, care a venit in casa lui Ilie cu Melania, fiica ei dintr-o alta casnicie, este acum soacra fostului ei sot, iar copiii ei cu Ilie ii sint acum Melaniei si frati vitregi dupa mama, si copii vitregi dupa sot! Este clar deci ca orice tentativa de clarificare a situatiei esueaza din start! Asta nu-i impiedica insa pe cei 13 membri ai familiei, care locuieste la parterul blocului 7 din cartierul craiovean Valea Rosie, sa traiasca in liniste si armonie. Lucru cu care se mindresc ei si de care se minuneaza vecinii.

Isi intretine fostul sot, actual ginere

Leana nu numai ca s-a impacat cu ideea ca si-a pierdut barbatul in favoarea fiicei, dar chiar le trimite bani lor si copiilor, sa nu traiasca in lipsuri. „Asta e! Daca asa s-a intimplat! Lu’ Ilie nu i-a mai placut de mine si a luat-o pe fie-mea. Ce puteam sa fac? L-am donat! Eu ii tin in spate pe toti. Pentru mine copiii sint sfinti: ori ca sint ai mei, din alte casnicii, ori ca sint ai mei cu Ilie, ori ca sint numai ai lui Ilie… 15.000 de euro le-am trimis din Franta, unde am plecat la munca! S-a ales praful de ei si tot in cosmelia asta cu igrasie au ramas“, spune Leana, venita intr-o scurta vacanta din strainataturi, unde urmeaza sa se intoarca in citeva luni. Pe aceeasi lungime de unda cu Leana, Melania gaseste normal ca maica-sa sa se ingrijeasca in continuare de ea si de barbatu-sau, mai ales ca Ilie nu e un „fitecine“ luat de pe strada, ci om de incredere, trait la sinul Leanei.

„Cit am tras pentru copiii lui Ilie!“

Pina aici, toate bune si frumoase. Dar, cum in orice familie ies scintei, oricit ar fi ea de normala!, nici „haremul“ lui Ilie nu fu sortit la pace vesnica. Surprinzator insa, vrajba nu porni de la vreo paruiala intre mama si fiica, fosta nevasta – actuala soacra si fost barbat – actual ginere, ci de la unul dintre copii.

Danut are 15 ani si este copilul lui Ilie cu o femeie care nu e nici Leana, nici Melania. Cam netot la minte, dar ager la pumn, Danut face valuri intre membrii familiei, 13 la numar, pe care ii ravaseste, la propriu si la figurat, ori de cite ori ii vin nervii. Ultima altercatie a avut-o cu sora lui vitrega, actuala mama, adica Melania, pe care i-a casunat pentru ca nu vrea sa-l lase sa se mute la un frate al lui. „Eu vreau sa stau la Mihai. Sta in acelasi bloc cu noi si are grija de mine: ma ia cu el la lucru, imi da haine…“, isi justifica Danut alegerea.

Chiar daca nu e copilul ei, Leana se declara ingrijorata de soarta baiatului: „Am facut sacrificii mari pentru copilul asta! Poate n-am muncit pentru ai mei cit am tras pentru copiii lui Ilie. De ce sa se mute la Mihai? Il munceste si il trimite la cersit. Danut s-a apucat de fumat si de cersit. Or, eu indur orice, dar pina aici! Daca imi bate politia la usa din cauza lui, stricam prietenia!“, spune indignata femeia.

Ori ca se muta la fratele lui, ori ca va sta in continuare in casa lui Ilie, Danut ramine singurul element perturbator al familiei buclucase. „Ma duc io in Franta, fir-as a dracu’, fac rost de bani si ii fac buletin pe cheltuiala mea. Si cind o avea identitate, poa’ sa se si insoare si sa se mute unde o vrea el!“, gaseste Leana solutia salvatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS