9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarfuri de contrabanda de peste sapte miliarde de lei - oprite la Portile de Fier I

Marfuri de contrabanda de peste sapte miliarde de lei – oprite la Portile de Fier I

Traficul prin cel mai important punct de granita din Mehedinti a crescut cu 40 la suta fata de anul trecut

677.598 de persoane, dintre care 472.790 de romani, au tranzitat punctul de frontiera de la Portile de Fier I pina in prezent, fiind consemnata, pentru prima data in ultimii ani, o crestere a tranzitului cu 40 la suta.

In cel mai activ punct de granita, din cele patru ale Politiei de Frontiera Mehedinti, au fost verificate 200.000 de mijloace de transport, fiind oprita la intrarea in tara marfa care facea obiectul comertului ilegal sau al contrabandei, in valoare de peste sapte miliarde de lei.

Politistii de frontiera au aplicat 3.709 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1,2 miliarde de lei, si au confiscat bunuri de aceeasi valoare.

„Din cele 394 de infractiuni constatate, cu 245 de faptuitori, 85 au fost de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, 29 de trecere frauduloasa a frontierei altui stat, 59 de indrumare si calauzire, 44 de fals privind identitatea, iar cinci de incalcare a regimului armelor si munitiilor. Am fost dotati, in cursul acestui an, cu doua autospeciale cu termoviziune, cu ajutorul carora am depistat sapte infractiuni si 82 de fapte cu caracter contraventional. Dupa luarea masurilor specifice de securizare a frontierei, am inregistrat doar patru infractiuni de trecere ilegala“, a spus comisarul – sef Stefan Aranaciu, comandantul Politiei de Frontiera Mehedinti.

Numai in punctul de frontiera Portile de Fier I, politistii au constatat 30 de infractiuni, cu 260 de sanctiuni contraventionale aplicate, in valoare de 160 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS