19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO fetita din Saulesti a murit asfixiata cu monoxid de carbon

O fetita din Saulesti a murit asfixiata cu monoxid de carbon

O fetita de un an si sase luni din localitatea gorjeana Saulesti a murit asfixiata cu monoxid de carbon, din cauza unui incendiu nesesizat la timp. In ciuda eforturilor depuse de medicii de la Spitalul din Tirgu Carbunesti, Madalina Duta nu a mai putut fi salvata. Din fericire, fratele acesteia, Madalin Dutu, in virsta de cinci ani, si bunica micutilor, Maria Rosoiu, de 72 de ani, au scapat cu viata.

Cei doi copii ai familiei Dutu din Saulesti au ramas luni seara acasa cu bunica lor, parintii fiind la serviciu. Dupa ce au mincat, bunica, Maria Rosoiu, s-a asezat la televizor impreuna cu baietelul de cinci ani. Nepotica a adormit intr-un pat aflat in aceeasi camera. La un moment dat, la priza de la care era alimentat televizorul s-a produs un scurtcircuit. Maria Rosoiu nu si-a dat seama ce se intimpla, perdeaua de la fereastra si alte citeva obiecte de mobilier fiind cuprinse rapid de flacari. Fetita si batrina au lesinat din cauza intoxicarii cu monoxid de carbon, baietelul reusind sa fuga din casa. Unul dintre mesenii aflati la o nunta din apropiere a observat la timp fumul care iesea pe ferestre si a alergat, impreuna cu alti consateni, pentru a-i scoate din casa pe copii si pe bunica.

Mama copiilor era la serviciu, la citeva case distanta

Cu toate ca au chemat si pompierii, satenii au reusit sa stinga incendiul. Acestia le-au scos din casa pe fetita si pe batrina si le-au trimis la Spitalul din Tirgu Carbunesti cu o ambulanta. Batrina a scapat, dar Madalina Dutu a murit intoxicata cu monoxid de carbon. Nicolae Dragomir, primarul localitatii Saulesti, a spus ca tatal copiilor plecase la serviciu la Barbatesti, dar mama micutilor era la numai citeva case de locul incendiului, fiind angajata la un magazin. Femeia a fost anuntata de un vecin ca ii arde casa. Pagubele produse la gospodaria familei Dutu au fost estimate la peste 100.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS