14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSef de Antidrog: „Nu conteaza de unde ne vin banii!“

Sef de Antidrog: „Nu conteaza de unde ne vin banii!“

Aflat la Slatina pentru inaugurarea sediului celei de-a 16-a filiale a Asociatiei Romane Antidrog si Antiterorism (ARAA) din Olt, presedintele asociatiei, Dorin Popa, a facut declaratii socante in cadrul conferintei de presa care a urmat festivitatilor. Intrebat daca stie ca membri marcanti ai filialei oltene a asociatiei au probleme cu politia, ei fiind cercetati de autoritati pentru diverse infractiuni pe care le-ar fi comis, dar si ca banii pentru infiintarea si amenajarea sediului ARAA de la Slatina nu sint tocmai „curati“, Dorin Popa a spus: „Recunosc ca nu am avut timp sa ma pun la curent cu veridicitatea declaratiilor tuturor membrilor ARAA Olt. Stiu insa ca fiecare membru al asociatiei a semnat un angajament in care este prevazut expres faptul ca nu trebuie sa aiba probleme cu politia. Daca unii dintre ei au semnat aceste angajamente, desi realitatea ar fi cu totul alta, atunci au facut-o pe raspunderea lor!(…) In ceea ce priveste legalitatea banilor cu care a fost sau va fi finantata organizatia, pot sa va spun ca, in prezent, pentru noi nu conteaza de unde vin banii, atita timp cit vin. Poate ca aceste persoane au vrut numai sa se intereseze de ce inseamna traficul si consumul de droguri, neurmarind deci un scop ilegal. De unde sa stim noi de unde vin banii celor care cotizeaza aici?!… Nu e obligatia noastra sa arestam asemenea persoane, exista organe abilitate de lege in acest sens…“.

„Struto-camila“ ARAA Olt

Presedintele filialei oltene a ARAA, Gabi Comanescu, a spus ca asociatia are in componenta 15 medici si alti specialisti in domeniu care au rolul de a ajuta persoanele aflate la nevoie din cauza consumului sau traficului de droguri. Deocamdata, in judetul Olt nu au fost reclamate cazuri de traficanti de droguri si nici de consumatori, dar autoritatile au in vizor grupuri de persoane care au activitati conexe.

Precizam ca in structurile de conducere ale ARAA Olt se regasesc numerosi directori de institutii din judet, cu implicatii care pot ridica intrebari: Casa de Pensii, Directia Finantelor, Agentia pentru Protectia Mediului etc. Nu in ultimul rind, pe lista cu membrii asociatiei se gasesc numerosi copii si alte rude de directori din judet, printre acestia fiind si baiatul primarului Slatinei, Ovidiu Paunescu, seful Departamentului Tineret. Toti acestia se presupune ca vor face munca de voluntariat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS