10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei spargatori de apartamente au fost trimisi in arest

Trei spargatori de apartamente au fost trimisi in arest

Politistii craioveni i-au depistat si trimis in arest pe autorii mai multor spargeri de locuinte, comise in ultimele patru luni. Paul Dan Chiciu, de 36 de ani, zis Banderas, si Ionut Galiceanu, de 25 de ani, zis Cocos, amindoi recidivisti, cu complicitatea taximetristului Emil Coman, de 34 de ani, au spart zece apartamente, sustragind bunuri in valoare totala de aproape jumatate de miliard de lei. Dupa cum spune subcomisarul Constantin Banica, unul din cei care au instrumentat cazul, hotii actionau numai in timpul zilei, dupa o prealabila studiere a locuintei vizate.

„In perioada iulie – octombrie 2003, au fost comise, de catre cele trei persoane arestate, zece spargeri de locuinte, pe teritoriul municipiului Craiova. Cei trei studiau mai intii locuintele, observind care este programul de lucru al proprietarilor si cind se duc copiii la scoala, apoi patrundeau prin efractie in respectivul apartament. Furau tot ce era de valoare – bani, bijuterii, electrocasnice-, iar pentru transportul bunurilor apelau la taximetristul Emil Coman“, a explicat subcomisarul Banica.

Toti cei trei spargatori au fost retinuti, pe numele lor fiind emise, de catre judecatori, mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. In urma actiunii politistilor, au fost recuperate bunuri in valoare de aproximativ trei sute de milioane de lei. Cocos, Banderas si Coman vor fi trimisi in fata instantei pentru comiterea infractiunii de furt calificat, ei riscind pedepse cuprinse intre trei si 15 ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS