6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn subofiter al Penitenciarului din Severin a murit in timpul serviciului de paza

Un subofiter al Penitenciarului din Severin a murit in timpul serviciului de paza

• Din primele constatari, moartea plutonierului major Ion Ghighilicea a survenit din cauza unui stop cardiac • Angajatul inchisorii era casatorit, avea doi copii minori si credite la mai multe banci

Un subofiter angajat al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a decedat, in noaptea de duminica spre luni, in timp ce asigura paza detinutilor. Potrivit comandantului unitatii, col. Vasile Burcu, plutonierul major Ghighilicea Ion, de 39 de ani, a suferit un atac de cord, nemaiputind fi salvat. Colegii cred ca cifra 13 i-a purtat subofiterului ghinion. Acesta fusese angajat la penitenciar in urma cu 13 ani, trei luni si 13 zile, apartamentul sau avea numarul 13, iar el a murit pe 13 octombrie.

Potrivit reprezentantilor penitenciarului severinean, plutonierul major Ion Ghighilicea nu avea probleme de sanatate, in iunie 2003 trecind cu bine toate testele medicilor militari, fiind declarat apt. In cursul noptii de duminica spre luni, subofiterul executa impreuna cu un coleg serviciul de paza a detinutilor din penitenciar. La un moment dat, Ion Ghighilicea l-a anuntat pe colegul sau ca se simte rau. Dupa aproximativ 15 minute, barbatul a suferit o insuficienta respiratorie, urmata de un atac de cord. Medicii chemati la fata locului au constatat decesul.

„Moartea subofiterului, unul dintre cei mai buni ai nostri si sportiv prin definitie, a survenit ca urmare a unui atac de cord, un lucru aproape inexplicabil pentru noi. Ramine ca expertiza medico-legala sa stabileasca ce s-a intimplat exact, mai ales ca la ultimul control s-a stabilit ca nu avea probleme de sanatate, inima lui fiind sanatoasa. Nu putem sa ne imaginam cum un om care nu bea, nu consuma cafea a putut sa moara in astfel de conditii“, a spus col. Vasile Burcu, comandantul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

„Este o coincidenta stranie!“

Ion Ghighilicea a fost angajat in urma cu 13 ani la penitenciarul severinean, cifra care, potrivit colegilor sai, i-a purtat acestuia ghinion. „Este o ciudatenie, cu toate ca nu acordam o importanta prea mare acestui lucru. Subofiterul nostru lucra de 13 ani, trei luni si 13 zile alaturi de noi, locuia in apartamentul cu numarul 13, iar astazi este 13 (ieri – n.r.) si se pare ca aceasta cifra i-a fost fatidica. Este o coincidenta stranie!“, a mai spus col. Vasile Burcu. Se pare ca plutonierul major Ion Ghighilicea, tatal a doi copii minori, avea probleme familiale, sotia cautindu-si un loc de munca. Pentru a cumpara un apartament, subofiterul facuse credite la mai multe banci, nereturnate pina in prezent.

„A fost folosit in cele mai fierbinti locuri ale inchisorii, de la punctele de lucru cu mare risc si pina la sectia de detinere. Stresul special care exista in inchisori secera oameni, chiar si pe cei cu o pregatire psiho-fizica deosebita. La stresul generat de serviciu, se adauga si problemele personale, sotia sa neavind serviciu. Mai mult, a cumparat un apartament, pentru care a facut imprumuturi mari in banci, care nu sint achitate. Vom cauta sa sprijinim aceasta familie“, a mai precizat comandantul penitenciarului severinean. Procurorii Parchetului Militar Teritorial Craiova si ai Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti au demarat cercetarile in acest caz, pentru a stabili cu exactitate imprejurarile si cauzele in care s-a produs moartea subofiterului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS