14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPierdut dispensar, neglijentului recompensa un dosar penal

Pierdut dispensar, neglijentului recompensa un dosar penal

Conducerea Spitalului Municipal din Bailesti ar putea fi acuzata de omor din culpa in cazul celor doi copii striviti sub darimaturile vechiului dispensar din Corlate

Politistii doljeni au demarat o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a petrecut tragedia de simbata, cind doi copii, in virsta de opt si respectiv 11 ani, au murit, iar un altul a fost grav ranit dupa ce peste ei s-a prabusit plafonul unei cladiri din satul Corlate, comuna Izvoare. Oamenii legii ii cauta acum pe proprietarii imobilului cu pricina, care urmeaza sa raspunda in fata legii pentru neintretinerea cladirii. Deocamdata, toate indiciile duc catre Spitalul Municipal din Bailesti, in al carui patrimoniu s-ar fi aflat ruina respectiva, fapt confirmat si de conducerea Directiei de Sanatate Publica Dolj.

„In 1975, cladirea in care functionase dispensarul din localitate a trecut la CAP, unde a ramas pina in 1990, cind a fost abandonata. Cu toate acestea, singurul document pe care l-am putut gasi este o fisa de inventar din 1975 din care reiese ca imobilul era al spitalului. In mod surprinzator, pina acum nu am reusit sa gasim nici un document referitor la trecerea cladirii in patrimoniul fostului CAP, desi se stie cu certitudine ca imobilul a fost folosit de aceasta institutie. Dupa desfiintarea CAP, din cladire s-a furat tot ce se putea fura, inclusiv giurgiuvelele, acoperisul, caramizi, raminind doar niste ruine“, a declarat dr. Stefan Popescu, director adjunct in cadrul DSP Dolj.

Din neglijenta, darapanatura a fost scoasa din inventar

In luna martie 2003, cind s-a facut preluarea unitatilor sanitare ale Ministerului Sanatatii de catre consiliile locale, pe protocolul incheiat cu Consiliul Local al comunei Izvoare, din neglijenta a fost omisa cladirea fostului dispensar din Corlate, considerindu-se ca darapanatura nu merita osteneala. Consecintele acestei neglijente s-au vazut simbata, cind joaca nevinovata a unor copii a sfirsit in mod tragic. In opinia prefectului de Dolj, Ion Calin, vinovatii sint chiar autoritatile locale din comuna Izvoare, care aveau obligatia sa administreze imobilul respectiv, pe care ar fi trebuit sa-l preia printr-un protocol in luna martie a acestui an.

Pina una-alta, conducerea Spitalului Bailesti, in administrarea caruia se afla dupa toate probabilitatile cladirea, ar putea fi trimisa in judecata pentru omor din culpa, fapta pedepsita cu pina la zece ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS