12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLoteria e mai sigura decit Constitutia!

Loteria e mai sigura decit Constitutia!

Vinatorii de noroc au de citeva saptamini frisoane. De cind reportul la LOTO numara zeci de miliarde si creste considerabil o data la sapte zile, oltenii viseaza cu ochii deschisi la teancurile de bani care nu numai ca i-ar scoate din mizerie, dar le-ar asigura si prosperitatea lor si a copiilor lor. Angajatii agentiilor LOTO se pregatesc pentru ultima zi din aceasta saptamina, cind stiu cu siguranta ca vor fi luati cu asalt. Asa se intimpla de trei saptamini incoace. Iar faptul ca reportul cumulat pentru jocurile „6 din 49“ si „Noroc“ a ajuns la 60 de miliarde de lei, plus un apartament, o vila turistica si o Dacie 1300 este deja suficient pentru a lua mintile si celor mai sceptici dintre romani!

Unu din trei craioveni, intrebati ce ar face daca ar cistiga banii pusi in joc la Loto, spune ca i-ar investi. Multi in imobile, pe care le vad cele mai sigure investitii, citiva in propria afacere – magazine, buticuri, fabrici de piuneze…orice, numai sa fie a lor si sa se vada PATRONI, fara teama zilei de miine! Vasile Gherghina nu se multumeste insa doar cu atit. El vrea sa cumpere chiar fabrica in care lucreaza in prezent, „nu spui care!, sa moara sefu’, ca ne trateaza ca pe ciini! Si l-as pastra si pe el in firma, sa nu zica de mine ca am suflet rau…L-as pune sa-mi curate biroul si sa-mi mestece in cafea, sa se raceasca“.

Olteanul care nu vrea afacere vrea sigur o viluta cocheta, amplasata musai intr-o zona turistica: ori aproape de muntii patriei, ori pe malul marii. „Este visul meu de-o viata sa am o casa de vacanta. Am doua variante: ori sa ma consolez cu gindul ca n-o sa-mi pot permite niciodata una, ori sa joc la Loto!“, spune Amalia Vasilescu, o alta craioveanca.

Ocolul pamintului pe motocicleta, dupa ce ti-ai platit datoriile la intretinere

Cam pe al treilea loc in preferintele craiovenilor in ceea ce priveste destinatia unui eventual cistig la loterie sint calatoriile. Nu-i punem aici pe oltenasii – destul de multi, de altfel- care ar vrea sa cumpere doar bilet „dus“ spre destinatii mai primitoare: Canada, America, Australia… Vorbim de cei care vor sa viziteze locurile in fata carora au ramas cu gura cascata atunci cind le-au vazut pe canalul Discovery.

Visul cu patru roti nici nu-l mai punem la socoteala! Normal ca un miliardar cu prestigiu nu poate pleca in calatorie decit in masina personala, de preferinta nu Dacie.

„Mi-as cumpara un motor sa moara lumea, un Harley sau o Honda, si as face ocolul lumii“, viseaza, la numai cei 23 de ani ai sai, Virgil Mehedinteanu, student.

Insa, majoritatea craiovenilor impartasesc acelasi vis pauper, care are intiietate in fata vilelor, afacerilor si calatoriilor, reprezentind intr-un fel gestul suprem prin care se dezbraca si se dezic definitiv de haina saraciei: sa isi plateasca datoriile la intretinere! …

„Auzi, frate? Stii ce zic io? Zic, si zic dupa ce m-am gindit si razgindit, ca chestia asta cu jucatu’ la Loto e mai sigura decit aia cu votatul Constitutiei. Daca ma duc si votez, stiu sigur ca oricum nu se schimba nimic nici in tara asta, nici in casa mea. Da’ daca joc la Loto, o sansa tot stiu ca am. Mica, mica, dar exista!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS