5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiceul de informatica „Stefan Odobleja“ din Craiova, la un deceniu de existenta

Liceul de informatica „Stefan Odobleja“ din Craiova, la un deceniu de existenta

Liceul „Stefan Odobleja“ din Craiova a implinit ieri zece ani de existenta. Programul manifestarilor stiintifice, culturale si sportive a fost diversificat. Nu a fost nici un reprezentant din partea autoritatilor publice locale. Doar elevii, cadrele didactice, conducerea scolii si cea ISJ Dolj, impreuna cu alti directori de la licee de prestigiu s-au bucurat de eveniment.

De la intemeierea Liceului de informatica „Stefan Odobleja“ de catre fostul director Constantin Busoi, intr-un interval de timp foarte scurt, rezultatele obtinute de elevi au fost remarcabile.

Directorul liceului aniversat, Gabriel Dochit, a spus: „Liceul nostru este academie locala CISCO care formeaza operatori a caror diploma e obtinuta on-line din Washington, fiind recunoscuta in orice tara de pe mapamond. De asemenea, exista perspectiva infiintarii Oracle Internet Academy, ca un centru zonal alaturi de alte cincisprezece din tara. Exista posibilitatea obtinerii ECDL, echivalent permisului de utilizare a computerului, avind recunoastere europeana. In aceste conditii, ca absolvent al Liceului <<Stefan Odobleja>>, fiind in posesia unui astfel de permis, poti gasi de lucru – ca informatician – in orice tara din lume“.

Inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi, a tinut sa reliefeze: „Totul este sa te poti face util, indiferent unde, si sa-ti poti demonstra abilitatile. Distantele nu mai constituie un impediment. Poti reusi oriunde in lume, daca exista munca, perseverenta si incredere in ceea ce faci“.

Au mai rostit alocutiuni Monalisa Galeteanu – inspector general adjunct al ISJ Dolj, Octavian Podeanu – directorul Grupului scolar „Matei Basarab“, si directorul Grupului scolar Electroputere, Florin Goaga. Pe fondul muzicii lui Beethoven, liceenii au inminat buchete de flori intregului personal din invatamint prezent la manifestare. Nu in ultimul rind, s-a vorbit despre personalitatea de exceptie a savantului Stefan Odobleja, patronul spiritual al liceului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS