27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCa la usa cortului!

Ca la usa cortului!

Zeci de romi din cartierul craiovean Popoveni, mai exact din zona tirgului de saptamina, au „stationat“ ieri in fata Primariei Craiova, protestind fata de un semen de-ai lor. Romii il acuza pe Catalin Zatreanu ca a obtinut in instanta un ordin de evacuare, conform caruia ei ar trebui sa plece din casele construite pe un teren pe care – sustin ei – l-au cumparat din anul 1994. Pentru ca nu au putut ajunge la nici o intelegere cu detinatorul ordinului de evacuare, si-au luat puradeii, nepoatele, stranepoatele si nevestele si au venit sa le faca dreptate primarul Vasile Bulucea.

Ion Mihai, din Craiova, sustine ca a cumparat un teren de 600 mp in zona tirgului de saptamina, pe care construise mai de mult o casa. El sustine ca proprietara pamintului, Siia Pitaroiu, i-ar fi vindut lui Mircea Ion dreptul de proprietate, iar in chitantele de mina detinute de tigani este trecut ca vinzator Mircea Ion. Mihai Fulgeran a incheiat cu acelasi vinzator o chitanta de mina pentru suprafata de 700 mp. Pretul a fost partial achitat la intocmirea chitantei, urmind ca diferenta sa fie platita la incheierea actelor autentice. Nici unul dintre romii prezenti ieri la primarie nu detinea un act de vinzare-cumparare, care, conform chitantelor de mina, trebuia incheiat pina la sfirsitul anului in care s-a facut cumpararea. Cu toate acestea, capii familiilor care s-au trezit cu ordinul de evacuare la usa sustin ca proprietarul initial al pamintului nu a mai venit sa incheie acte autentice, fapt pentru care ei si-au facut si carte de imobil, care nu are valoare. Nici unul dintre cei care au cumparat pamint de la Pitaroiu sau de la Mihai nu mai stie unde locuiesc acum proprietarii. Dupa obtinerea titlului de proprietate, stapinul initial al pamintului, sustine unul dintre impricinati, Mihai Ion, a vindut pamintul pe care au ei case altui cumparator, Catalin Zatreanu, care i-a dat in judecata si a cistigat.

„Zatreanu ne ameninta ca ne da afara daca nu-i dam 40 de dolari pe metrul patrat. De unde sa-i dam noi atitia bani, ca nu am fost in Germania si sintem saraci? Sintem de acord sa-i dam bani romanesti, dar nu atit cit cere el“, spune Emil Fulgeran.

„Sa vie si la noi Bulucea sa ne faca dreptate!“

Constructiile ilegale ridicate pe strada Riului si in cartierul din Popoveni nu mai sint o noutate pentru nimeni. Daca primaria nu ar fi admis in zona aceste constructii ilegale, acum nu ar fi existat astfel de probleme. In loc sa aplice legea, functionarii Primariei Craiova, condusi de primarul Bulucea, s-au facut ca nu vad ditamai casele si au emis titluri de proprietate ca si cind pe terenuri nu s-ar fi aflat constructii. Pentru ca s-a tolerat ilegalitatea, romii au crezut ca sint in regula, dar, amenintati cu evacuarea, au dat fuga la „tatuca Bulucea“ sa le descurce problema. Ei se cred indreptatiti sa strige in fata primariei: „Sa vie si la noi Bulucea sa ne faca dreptate!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS