25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua eleve de la Colegiul National „Elena Cuza“ au fost tilharite la citiva metri de scoala

Doua eleve de la Colegiul National „Elena Cuza“ au fost tilharite la citiva metri de scoala

• Doua eleve de clasa a XI-a au fost atacate cu un spray paralizant si tilharite la citiva metri de Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova • Desi victimele au solicitat imediat, prin telefon, interventia fortelor de ordine, politistii si jandarmii au venit dupa aproape o ora

Andreea Cirstea si Cristina Radulescu, eleve in clasa a XI-a C la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova, au ajuns la scoala, marti dimineata, in jurul orei 7.30. Avind nevoie de niste caiete, s-au dus pina la Libraria Scolii, vizavi de unitatea de invatamint. Fiind inchis, s-au intors la scoala. „Am luat-o prin gangul aflat intre cofetarie si librarie. Ne-am intilnit acolo cu un individ imbracat sport – adidasi, blugi albastri si o bluza de trening albastru cu rosu – care ne-a iesit in fata. Mi-a pus mina pe umar si, cind i-am indepartat-o, a scos un spray lacrimogen si ni l-a pulverizat in fata. Profitind de faptul ca nu mai vedeam nimic, mi-a smuls poseta de pe umar si a fugit“, povesteste Andreea Cirstea.

Politistii se deplaseaza cu citeva sute de metri pe ora

Cu vederea afectata de sprayul lacrimogen (nu paralizant, cum sustine Jandarmeria intr-un comunicat de presa), cele doua fete s-au indreptat spre scoala mai mult pe dibuite, tinindu-se una de cealalta. Andreea ramasese fara poseta, in care avea citeva caiete, cheile casei, vreo 20.000 de lei si telefonul mobil. Cristina, in schimb, avea mobilul in buzunar si a apelat imediat politia, neputind sa-i sesizeze pe jandarmii care trebuiau sa asigure paza scolii pentru ca… lipseau.

„Le-am spus politistilor sa vina imediat, dar m-au tinut de vorba vreo zece minute, ca sa le povestesc cu lux de amanunte ce se intimplase. Am asteptat vreo jumatate de ora si, pentru ca politistii tot n-au venit, i-am sunat din nou. Abia peste o ora am vazut ca aparusera politistii si jandarmii. Nu stiu de ce le-a luat atit de mult timp din moment ce Sectia 1 Politie se afla la doar citeva sute de metri distanta“, isi aminteste Cristina Radulescu.

Victimele au fost duse la sediul Sectiei 1 Politie Craiova, unde au facut o plingere scrisa, in care au mentionat ceea ce li s-a intimplat. Avind semnalmentele atacatorului, patrulele de jandarmi au impinzit centrul orasului, in cautarea acestuia. O patrula formata din sergentul Raducu Cristuinea si soldatul Mihai Ciocanescu l-a depistat in apropierea Teatrului National. Suspectul era un surdomut, de 23 de ani, din Craiova, pe nume Mario Cristian Rotaru.

Jandarmii l-au dus pe tilhar la locuinta victimei

Jandarmii l-au dus pe atacator acasa la Andreea Cirstea, pentru a-l identifica. Desi initial a sustinut ca nu este el autorul, Rotaru a dat-o la intors dupa ce a fost identificat de victima recunoscind ca el este autorul jafului, dar nu si ca a folosit un spray lacrimogen.

Jandarmii si politistii au avut mari probleme cu interogarea faptasului surdomut. Au fost nevoiti sa aduca de la Scoala Speciala din Craiova un cunoscator al limbajului semnelor, care sa le faciliteze discutia cu Rotaru.

Cercetat pentru savirsirea infractiunii de tilharie in forma calificata, Mario Cristian Rotaru risca o pedeapsa cu inchisoarea de la cinci la 20 de ani. Insa, cercetarile sint efectuate cu autorul in stare de libertate, inspaimintindu-le pe elevele atacate de el.

„Si inainte il tot vedeam prin preajma scolii, tinindu-se dupa fete. Acum e posibil sa se intoarca si sa se razbune pe noi, pentru ca l-am reclamat la politie. Jandarmii au facut si greseala de a-i arata unde stau, asa ca poate veni chiar acasa la mine“, sustine Andreea Cirstea. Colega ei, Cristina Radulescu, o completeaza: „Ne poate ataca oricind, in fata scolii sau in alta parte, ca sa se razbune. Iar daca jandarmii o sa fie la datorie tot asa cum au fost si in dimineata de marti…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS