17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCasiera de la Raiffeisen Bank, prinsa cu mina in contul unui client

Casiera de la Raiffeisen Bank, prinsa cu mina in contul unui client

• Eugenia Bereanu a lichidat contul lui Ion Stefan, din comuna Timna, folosindu-se de semnatura mamei clientului • Ecaterina Stefan a crezut ca semneaza o fisa de transfer, dar, in realitate, a semnat o fisa de lichidare • Raiffeisen Bank – filiala Drobeta Turnu Severin i-a desfacut contractul de munca angajatei din Strehaia

O casiera a filialei Raiffeisen Bank Strehaia, Mehedinti, este cercetata de politistii Serviciului Economico-Financiar al Inspectoratului Judetean de Politie, in stare de libertate, fiind suspectata ca ar fi produs institutiei in care lucra un prejudiciu de 360 de milioane de lei. De la inceputul lunii iunie, cind a aflat ca filiala din Strehaia a Raiffeisen urmeaza sa fie desfiintata, Eugenia Bereanu a scos citeva sute de milioane de lei din conturile unor deponenti, sume pe care si le-a insusit in mod ilegal.

Spre sfirsitul lunii iunie 2003, angajata filialei Raiffeisen Bank Strehaia a desfiintat un depozit bancar, in suma de 360 de milioane de lei, inregistrat pe numele lui Ion Stefan, din satul Fata Cremenii, comuna Timna, judetul Mehedinti. Eugenia Bereanu a intocmit o cerere de desfiintare a depozitului, pe numele deponentului, si a depus-o pentru achitarea sumei. O angajata a bancii i-a atras insa atentia ca solicitarea nu este semnata, dar casiera i-a spus sa achite suma, pentru ca il va cauta personal pe titularul contului, pentru semnatura. Eugenia Bereanu a ridicat banii pe 30 iunie, iar pe 13 iulie a mers la locuinta clientului din Timna, unde a gasit-o pe mama acestuia. „Eu eram titular de cont, dar mama mea, Ecaterina Stefan, si sotia mea, Milica, aveau imputernicire din partea mea. La acea data eram plecat de sase luni, cu sotia si copiii, in Italia. Intre timp, acasa a venit un plic de la banca si eram anuntati ca se muta filiala la Turnu Severin. Mama nu stie carte si a vrut sa se duca sa vada ce se intimpla. S-a intilnit insa cu Eugenia Bereanu, care i-a spus sa nu mai mearga la banca, pentru ca a falimentat, si banii nu mai sint acolo. I-a zis sa mearga impreuna la Strehaia, sa rezolve problema, dar de fapt s-au dus la casiera acasa. I-a spus sa semneze un act, ca ea va merge la Bucuresti si va aduce banii. Mama a semnat, fara sa stie ca pune semnatura pe o fisa de lichidare“, a spus Ion Stefan.

Numarul persoanelor pagubite ar putea fi mai mare

La scurt timp, mama titularului de depozit s-a interesat din nou de bani, de aceasta data Eugenia Bereanu recunoscind ca banii sint la ea. Casiera a incercat s-o linisteasca pe Ecaterina Stefan, spunindu-i ca banii sint in siguranta. Mai mult, fosta angajata a Raiffesen Bank i-a precizat femeii ca poate considera aceasta metoda ca un imprumut si chiar a girat cu casa din Strehaia. „A venit in fiecare zi la mama si-i spunea sa nu-si faca probleme, ca se rezolva situatia. Cind a vazut ca lucrurile se inrautatesc, a inceput sa plinga si a spus ca face acte pentru un fel de imprumut, iar daca nu se achita suma intr-un anumit termen, ii da casa ei din Strehaia. Bineinteles ca nu am vazut nici un leu si am fost nevoit sa ma intorc din Italia, impreuna cu familia. Am anuntat politia s-au facut cercetari, s-a stabilit prejudiciul si cei de la Politia Economica i-au spus ca ori imi da banii, ori imi face acte pe casa ei, sa-mi recuperez prejudiciul. Cind i-au spus ca ii sechestreaza casa si o aresteaza, a mers la notariat si mi-a facut acte de vinzare-cumparare. Am pierdut insa si dobinda, si cheltuielile cu venirea din Italia. Mi-a fost retinut si pasaportul, la sosire“, a mai spus Ion Stefan. In urma verificarilor efectuate de reprezentantii sucursalei Raiffeisen Bank Drobeta Turnu Severin, casierei Eugenia Bereanu i-a fost desfacut contractul de munca. „Sucursala Mehedinti a bancii si Directia de Securitate Bancara au descoperit incalcarea normelor in domeniu de catre casiera de la Strehaia. In prezent, aceasta nu mai este angajata bancii. Ea a avut niste relatii private cu persoane fizice, care nu au afectat activitatea bancii, astfel ca nu inregistram nici o problema in restituirea sumelor ajunse la scadenta“, a spus Fanica Grigore, directorul Raiffeisen Bank Drobeta Turnu Severin. Cercetarile in acest caz sint continuate de politistii Serviciului Economico-Financiar al IJP Mehedinti, acestia detinind informatii potrivit carora si alte persoane ar fi fost pagubite in acelasi mod.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS