17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTiti Balaci a executat un impotent dovedit

Titi Balaci a executat un impotent dovedit

Dupa ce ministrul justitiei a dat aviz favorabil inceperii urmaririi penale impotriva executorului judecatoresc Cristodor Ivanovici, inca un executor craiovean a devenit subiect de scandal. Titi Balaci este acuzat ca a scos la licitatie apartamentul unui anume Dumitru Ancuta, desi acesta incercase sa isi achite integral datoria, punind jos 120 de milioane de lei. Ancuta trebuie sa plateasca pensia alimentara unei minore despre care barbatul spune ca nu poate fi fiica lui, pentru ca el este impotent. Ca si Cristodor Ivanovici, Titi Balaci spune ca nu a incalcat legea si ca, daca exista vreo greseala, ea apartine magistratilor de la Judecatoria Craiova.

Taticul impotent

Craioveanul Dumitru Ancuta s-a judecat mai bine de sapte ani cu Doina Murariu, intr-un dosar de stabilire a paternitatii. Procesul s-a incheiat in 2002, cind instanta a hotarit in mod irevocabil ca minora Daniela Murariu, acum in virsta de 13 ani, este fiica lui Dumitru Ancuta.

Tatal a contestat vehement decizia instantei, pe motiv de impotenta: „Desi la dosarul cauzei exista o serie de acte doveditoare din care reiesea foarte clar ca eu, Dumitru Ancuta, nu puteam fi tatal copilului, justitia nu le-a luat in considerare. Eu, inca din anul 1979, in urma unei operatii de hernie de disc, am ramas cu o maladie care m-a adus in imposibilitatea de a procrea. Toate probele administrate in cauza nu au putut convinge instantele de judecata ca eu nu sint tatal minorei“, spune craioveanul.

O data ce hotarirea Curtii de Apel a ramas definitiva si irevocabila, Ancuta s-a vazut obligat sa-i plateasca fiicei sale pensia alimentara restanta, in cuantum de 120 de milioane de lei.

„Calvarul meu a continuat, din cauza abuzurilor executorului judecatoresc Balaci Titi“, spune Ancuta, care sustine ca, desi a incercat in numeroase rinduri sa isi achite datoria fata de fiica, a fost refuzat de executor. In final, pentru recuperarea debitului, Balaci a scos la licitatie si a vindut apartamentul lui Ancuta, din cartierul Rovine, blocul E2

„Cind a venit sa ma execute silit, mi s-a stricat carnea din frigider“

In opinia lui Dumitru Ancuta, Titi Balaci a dat dovada de zel excesiv, trecind prea repede la procedura de executare silita. „In septembrie 2002, Balaci a intocmit procesul-verbal de situatie cu privire la apartamentul meu, a inregistrat litigiul la Cartea Funciara si a solicitat efectuarea unei expertize tehnice de evaluare a imobilului, cu mare viteza, desi in aceasta perioada executorul primise un certificat al Curtii Supreme de Justitie din care reiesea ca litigiul in cauza avea termen abia pe 15 noiembrie. In februarie si in martie, ingrijorat de actele acestui executor, m-am deplasat la biroul acestuia, insotit de avocat si de martori, pentru a-mi achita datoria de 120.047.000 lei, dar am fost refuzat categoric si nejustificat de catre executorul judecatoresc, acesta neacceptindu-mi plata. Intre timp, pe 24 martie, apartamentul meu a fost scos la licitatie si vindut, contra sumei de 255 de milioane, fara ca eu sa am habar de asta. Executarea silita s-a facut pe 10 aprilie. Cu ocazia executarii, Titi Balaci a scos din priza cele doua lazi frigorifice din apartament, continind 100 kg de carne, care s-a alterat si a trebuit sa fie aruncata. Mentionez ca, pe 3 aprilie 2003, deci cu o saptamina inainte de executare, am achitat la CEC suma pe care o datoram numitelor Murariu Doina si Murariu Daniela, dar Balaci nu a vrut sa-mi inregistreze recipisa“.

Ancuta e un escroc paranormal

Executorul Balaci considera insa ca nu a incalcat cu nimic legea. El spune ca Ancuta nu a venit niciodata cu bani cash la el si ca, daca ar fi facut-o, oricum nu ar fi putut sa-i incaseze. „Executorii nu primesc bani in numerar. Daca debitorul si creditorul ajung la intelegere, atunci ei pot sa vina in fata mea si sa isi achite datoria. Daca nu, debitorul trebuie sa depuna banii la CEC. Ancuta Dumitru a depus banii la CEC dupa expirarea termenului legal si dupa ce avusese loc licitatia. Individul e un escroc, care sustine ca are puteri paranormale. A zis tot timpul ca nu are bani sa-i plateasca fetei pensie alimentara, dar la el in apartament am gasit 300 de milioane de lei, mai mult decit pretul de vinzare a casei“, a explicat Titi Balaci.

Deocamdata, Ancuta pare sa fie cu un pas inaintea lui Balaci: el a obtinut, de la Judecatoria Craiova, o hotarire care anuleaza executarea proprietatii lui Dumitru Ancuta, pe motiv ca executorul a incalcat prevederile articolului 512, Cod de Procedura Civila, in sensul ca debitorului i-ar fi trebuit acordat un ragaz pentru a-si putea plati datoria, inainte de a se trece la vinzarea propriu-zisa. Mai mult, Ancuta spune ca intentioneaza sa prezinte Parchetului un memoriu cu privire la fapta executorului judecatoresc. In replica, Balaci sustine ca judecatorii care i-au anulat executarea nu au citit bine textul de lege si ca articolul 512 CPC face referire la adjudecatarul licitatiei, si nu la debitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS