22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPSD Olt, bubuit de fostul subprefect

PSD Olt, bubuit de fostul subprefect

„Ce se-ntimplă in prefectură nu e social-democraţie!“, acuză Zoltan Erdei, cu trimitere la prefectul Diaconescu

Lovit şi el de valul campaniei de primenire a PSD, fostul subprefect de Olt, Zoltan Erdei, are o altă versiune decit cea oficială privind motivele inlocuirii sale. In fapt, Erdei sugerează că totul i s-ar trage de la actualul prefect, Marin Diaconescu. „Nu m-a schimbat pentru că am greşit cu ceva in activitatea mea, ci pentru că cineva trebuia sacrificat. Şi, cum relaţiile dintre mine şi Domnia sa (prefectul – n.r.) nu mai există de luni de zile, cel sacrificat am fost eu“, spune Erdei.

El mai susţine că atmosfera politică din prefectură nu mai era de mult pe potriva conceptelor sale. „Deşi eu cred in social-democraţie cu inverşunare, totuşi nu consider că tot ceea ce se intimplă la Prefectura Olt se poate numi social-democraţie. Cind am acceptat să preiau această funcţie, am renunţat la multe, inclusiv la firma mea, care mergea atunci extrem de bine. Aveam bani, aveam de toate. Deci, spre deosebire de alţii, eu nu am venit in acest post ca să fac rost de bani sau de alte favoruri, ci ca să las ceva palpabil in urma mea“.

In replică, prefectul Diaconescu nu işi asumă nici un rol in schimbarea din funcţie a lui Zoltan Erdei: „Guvernul l-a inlocuit, nu eu. Mie mi s-a cerut doar să fac citeva propuneri pentru inlocuirea sa, atit. Guvernul a decis ca, din cele două propuneri inaintate de mine, cu numele lui Jan Năstase şi Silviu Ştefan, subprefect să fie cel din urmă“. Diaconescu a precizat insă că motivul principal pentru care executivul a decis schimbarea subprefectului a fost acela că „Erdei nu a vrut să renunţe la certificatul de revoluţionar, pe care l-a obţinut cum l-a obţinut“. Acuzaţia l-a miniat pe fostul subprefect, care nu pare dispus să se resemneze: „Nu are nici o legătură, domne’! De unde şi pină unde?!… Aştept acum Monitorul Oficial, să văd care a fost motivul pentru care m-au dat jos, că nu a fost vorba despre destituire, ci despre revocare din funcţie, ceea ce e o mare diferenţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS