10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInima unui fotbalist de la Pandurii bate in pieptul unui medic gorjean

Inima unui fotbalist de la Pandurii bate in pieptul unui medic gorjean

Inima fotbalistului de la Pandurii, Mihai Serbanoiu, decedat la sfirsitul saptaminii trecute, bate in pieptul medicului Mihail Staniloiu din Tirgu Jiu. Cel care a realizat transplantul de inima este tot un gorjean: profesor doctor Serban Bradisteanu de la Spitalul „Floreasca“ din Bucuresti. Ca o ironie a sortii, in accidentul de circulatie in urma caruia si-a gasit sfirsitul fotbalistul de la Pandurii a fost implicat tot un gorjean.

Un tragic accident de circulatie, petrecut luni, 23 iunie, la Slatina, a adus nenorocirea in familia fotbalistului Mihai Serbanoiu, de 23 de ani, legitimat la Clubul Pandurii Tirgu Jiu.

Cu citeva ore inainte ca fotbalistul sa moara, familia acestuia a fost de acord ca inima sa sa fie folosita in cadrul unei operatii de transplant. S-a luat decizia ca inima fotbalistului cu „plamini de otel“ sa nu se piarda pentru totdeauna, ci sa redea viata altui om.

Mihai Serbanoiu, unul dintre cei mai buni fotbalisti ai Clubului Pandurii, a fost transportat in coma de gradul IV, cu leziuni multiple la cap si torace, la Spitalul „Floreasca“ din Bucuresti. Masina condusa de fotbalist a fost lovita de un tir la volanul caruia se afla un gorjean, care a intrat intr-o depasire fara sa se asigure. Alaturi de fotbalist, in autoturism se aflau sotia acestuia, in prezent internata la Spitalul din Slatina, si fiul celor doi, in virsta de trei luni, trimis in stare grava tot la Bucuresti.

Decizie de minute

In momentul in care au realizat ca nu se mai poate face nimic pentru a-l readuce la viata pe fotbalist, rudele sale si-au dat in citeva minute acceptul ca inima sportivului sa fie folosita pentru un transplant.

Mihai Serbanoiu a reusit sa supravietuiasca pina joi seara cu ajutorul aparatelor, inima sa fiind pregatita pentru transplantul care urma sa aiba loc a doua zi.

Cel care s-a nascut din nou si are de citeva zile o inima de 23 de ani este medicul chirurg Mihail Staniloiu, de 57 de ani. Acesta se afla de mai mult timp pe lista de transplanturi si a fost anuntat ca exista o inima care corespunde din punct de vedere al testelor efectuate, fiind compatibila cu organismul medicului Staniloiu.

Dupa o operatie care a durat aproximativ cinci ore si care a fost realizata de reputatul medic Serban Bradisteanu, originar din Gorj, Mihail Staniloiu a fost deconectat de la aparate si practic a renascut, avind de acum in piept inima unui fotbalist. Mihai Serbanoiu a fost inmormintat ieri la Scornicesti, unde a fost prezenta si o delegatie formata din fotbalisti si suporteri ai Clubului Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS