10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNicolae Mischie foloseste ilegal titlul de profesor universitar

Nicolae Mischie foloseste ilegal titlul de profesor universitar

Presedintele PSD Gorj, Nicolae Mischie, semneaza toate documentele cu titlul de „profesor universitar doctor“, desi Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii nu a emis un ordin de acordare a acestui titlu didactic. In reuniunea din 12.07.2002, dosarul lui Nicolae Mischie nu a fost discutat, astfel ca numele sau figureaza pe o lista, alaturi de alte cadre didactice ale Universitatii „Constantin Brancusi“ pentru care nu s-a putut emite ordin de acordare a titlului didactic de profesor universitar sau conferentiar universitar, pentru care sustinusera concurs. Conducerea Universitatii „Constantin Brancusi“ a confirmat ca nu a primit nici un document din partea ministerului care sa ateste titlul de profesor universitar pentru Nicolae Mischie.

„In cazul dumnealui a fost mai complicat pentru ca am inteles ca i s-a ratacit dosarul intre comisiile de evaluare. Nu am primit un act din partea ministerului pentru ca atunci am fi facut decizia de trecere pe titlul de profesor“, a spus rectorul Emil Moroianu. Nicolae Mischie spune ca nici nu stie cine a trecut aceste titluri pe hirtiile pe care le semneaza, dar oricum a primit acordul Senatului Universitatii „Constantin Brancusi“ de a folosi titlul de profesor universitar. Acesta recunoaste ca nu are documente care sa justifice folosirea titlului.

„Nu stiu cine a pus titlurile acolo, ca eu nu le-am pus. Eu am aprobarea Senatului si daca dinsii au hotarit astfel, asa este. Hotarirea Senatului Universitatii e mai presus de hotarirea Ministerului Educatiei si Cercetarii. Eu am depus dosarul la minister, iar daca o sa fie aprobat intr-un an, doi sau zece, nu mai e treaba mea. Acum, le-am raspuns si celor pe care-i roade chestia asta“, a spus presedintele PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS