11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalELECTROPUTERE Craiova, administrata de cel care a privatizat SIDEX Galati

ELECTROPUTERE Craiova, administrata de cel care a privatizat SIDEX Galati

ELECTROPUTERE Craiova are de acum un administrator special din partea Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS). Aflat duminica intr-o scurta vizita in Banie, ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu, l-a numit in aceasta functie pe consilierul guvernamental Petrisor Peiu.

„Am cautat foarte mult timp persoana potrivita, si aceasta pentru ca dorim sa relansam urgent privatizarea societatii, cu mai mult succes, speram, de data asta. Pina la urma, am considerat ca domnul Peiu este cea mai buna alegere pe care o puteam face“, a declarat Musetescu. Petrisor Peiu este deja cunoscut pentru privatizarea SIDEX Galati, unde a ocupat aceeasi functie pina la preluarea combinatului de catre ISPAT.

Se modifica strategia de privatizare

Ministrul privatizarii a tinut sa precizeze ca strategia de privatizare a ELECTROPUTERE a cunoscut o modificare esentiala:

„De data aceasta, nu vom mai publica anuntul de privatizare dupa care sa asteptam sa vina ofertele, ci vom identifica mai intii un numar de potentiali cumparatori cu care vom discuta inainte de a scoate propriu-zis la vinzare pachetul majoritar de actiuni.“

Musetescu a recunoscut inca o data ca privatizarea uzinei craiovene este una dificila pentru guvernanti, intrucit ea ridica multe probleme de natura sociala si nici un potential investitor nu va putea fi luat in serios fara o discutie prealabila cu sindicatele. In prezent, ELECTROPUTERE are 4.600 de salariati, dintre care aproximativ 800 risca sa fie disponibilizati din cauza volumului mic de contracte, intreprindrea inregistrind numai anul trecut pierderi de aproape 150 de miliarde de lei.

Restructurare la DAEWOO

Tot ieri, Ovidiu Musetescu a avut o intrevedere cu reprezentantii actionarului majoritar coreean la DAEWOO Craiova, la cererea partii straine. Intilnirea a avut loc cu usile inchise, accesul nefiind permis nici presei si nici macar autoritatilor locale si judetene.

„Dupa cum se stie, divizia de automobile a DAEWOO Coreea este in faliment, situatie care nu poate lasa indiferent statul roman“, a spus ministrul, adaugind ca „pentru prima data, consilierul numit de societate a prezentat un proiect de restructurare, care nu poate fi facut public deocamdata.“ In curind, ministrul privatizarii va efectua o vizita oficiala in Coreea, pentru a discuta detaliile acestui plan de restructurare intocmit de firma PRICE WATER HOUSE COOPERS la cererea SC DAEWOO AUTOMOBILE SA ROMANIA.

„Acest plan reprezinta temeiul deciziilor care vor fi luate in perioada urmatoare, avind in vedere situatia dificila cu care se confrunta in prezent SC DAEWOO AUTOMOBILE SA ROMANIA. In cadrul discutiilor au fost abordate si primele proiectii privind posibilitatea de valorificare a pachetului majoritar de actiuni al SC DAEWOO AUTOMOBILE SA ROMANIA“, se precizeaza intr-un comunicat de presa al APAPS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS