20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCamera de garda a Spitalului Judetean Mehedinti a fost luata cu asalt

Camera de garda a Spitalului Judetean Mehedinti a fost luata cu asalt

Medicii de la Spitalul Judetean Mehedinti au avut numeroase solicitari in ultimele zile, ca la fiecare sfirsit de an, zeci de persoane ajungind la aceasta unitate sanitara dupa ce au mincat sau baut prea mult. Excesul din aceasta perioada i-a costat insa destul de mult pe imprudenti, citeva zeci de persoane ajungind pe mina medicilor. Specialistii de la Camera de garda a celei mai mari unitati spitalicesti din judet s-au obisnuit deja ca in perioada Sarbatorilor de iarna sa aiba parte de o avalansa de pacienti, care se pling de dureri puternice in zona stomacului, abdomenului sau ficatului. Aproximativ 50 de mehedinteni au acuzat greturi, varsaturi, senzatie de greutate in stomac, diagnosticul pus cel mai frecvent fiind colecistita acuta, o afectiune a vezicii biliare, foarte frecventa in aceasta perioada.

Medicii recomanda sa fie evitat consumul exagerat de grasimi, dulciuri concentrate si bauturi, in principal in cazul persoanelor care au postit. Este contraindicat consumul, la o singura masa, al produselor cu maioneza, icre, cirnati, salata boeuf, piftie, sarmale, carne de porc si dulciuri concentrate.

Trebuie scoase complet din alimentatia acestor zile produsele imbibate in grasime, cum ar fi merdenelele, pateurile si produsele in foitaj, alunele americane, sticksurile. Pentru diabetici, mesele din perioada Sarbatorilor de iarna trebuie sa se incadreze in recomandarile facute de medic. Persoanele cu hipertensiune, cardiacii si cei cu afectiuni renale trebuie sa evite alimentele sarate, iar hepaticii – consumul de alcool. La sfirsitul mesei festive, este indicata o ceasca de cafea neagra sau un pahar dintr-o bautura alcoolica pe baza de plante, ambele lichide avind proprietatea de a usura digestia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS