14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn tinar a intrat gol pusca si plin de singe intr-o biserica din Severin

Un tinar a intrat gol pusca si plin de singe intr-o biserica din Severin

• „Am ramas cu totii socati si s-a oprit slujba…“ • „Toate femeile au inceput sa tipe si sa se inchine“

Dumitru Tanicui, de 23 de ani, din Drobeta Turnu Severin, s-a dezbracat ieri-dimineata in pielea goala si a intrat in Biserica „Sfintul Gheorghe“ in timp ce credinciosii ascultau Sfinta Liturghie, din a treia zi de Craciun. Tinarul si-a smuls hainele de pe el si a ramas numai in chiloti, ceea ce i-a oripilat pe enoriasi.

„A spart geamurile de la intarea in scara unui bloc si apoi s-a pus pe jos, in mijlocul strazii. A inceput sa urle si sa spuna ca de zece ani stringe bani pentru sicriu si nu ii ajung sa il cumpere si a inceput sa rupa hainele de pe el. A ramas numai in slip si ii curgea singe pe miini, ca se taiase in geamuri. A intrat plin de singe in biserica si a inceput sa tipe si sa se tavaleasca pe jos. In mina avea un ciob mare, pe care il tinea ca pe un cutit si striga ca se omoara. Femeile au inceput sa tipe si s-a intrerupt Liturghia“, a spus Maria Dumitrescu, de 57 de ani, membra a Grupului coral al bisericii.

„Am 35 de ani de activitate, dar n-am vazut asa ceva pina acum“

Parohul Bisericii „Sfintul Gheorghe“ din Drobeta Turnu Severin a spus ca in cei 35 de ani de activitate in slujba credinciosilor nu a mai vazut asa ceva:

„Eram in timpul Sfintei Liturghii, cind am auzit un tipat puternic, care venea de undeva din spatele salii. Toate femeile s-au speriat cind au vazut cum un tinar se zbate pe podeaua bisericii, plin de singe, si au inceput sa tipe si sa se inchine. Am ramas cu totii socati, s-a oprit cintarea si a trebuit sa-l scoatem afara pe individ si sa anuntam politia. Cind a vazut ca-l scoatem afara, s-a taiat pe miini si pe fata. Am 35 de ani de activitate, dar n-am vazut asa ceva pina acum. Probabil ca el a crezut ca, daca intra in biserica, se va linisti sufleteste“.

La sosirea politistilor, Dumitru a incercat sa fuga, dar a fost prins. Pentru ca avea rani la membrele superioare, ca urmare a taieturilor suferite, tinarul a fost dus mai intii la Spitalul Judetean Mehedinti, unde i-au fost acordate primele ingrijiri medicale, si apoi internat la Sectia de psihiatrie de la Gura Vaii. Tinarul, care se afla de mai multa vreme in evidentele medicilor specialisti, nu a primit nici o sanctiune din partea politistilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS