17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOJPC face curatenie prin magazine

OJPC face curatenie prin magazine

Multi dintre comercianti au crezut ca in saptamina Craciunului toata lumea este in vacanta, chiar si Oficiul pentru Protectia Consumatorului. Motiv pentru care patronii citorva magazine din cartierul Cornitoiu au fost ieri mai mult decit surprinsi de vizita inspectorului de specialitate din cadrul OJPC Dolj, dr. Aurelian Toma.

Principala tinta a controalelor au fost produsele din carne de porc, aflate la mare cautare in aceasta perioada. La primul magazin controlat, situat la parterul blocului 5 din cartierul amintit, s-au constatat nereguli in ceea ce priveste termenul de valabilitate al produselor din carne, dar si referitoare la modul de depozitare a acestora.

„Seamana, dar nu rasare!“

Spiritul Craciunului nu le-a adus comerciantilor controlati generozitatea sperata din partea inspectorului OJPC.

La magazinul firmei SC COCO SRL, slanina afumata era la loc de cinste. Cu 62.000 de lei, locuitorii din zona au cumparat in ultima vreme ceva ce semana, dar doar de departe, cu slaninuta pregatita de gospodine dupa taierea porcului. Sub cantitatile „industriale“ de boia se ascundeau petele de mucegai, iar mirosul de rinced cuprinsese si celelalte alimente din vitrina frigorifica: costita, salamul si toba. Plina de mucegai era si brinza, expusa destul de frumos, ce-i drept, incit sa ia ochii si celui mai pretentios client.

„Peste tot sint nereguli!“

Toate magazinele verificate ieri-dimineata au avut un singur lucru in comun: mizeria. Curatenia de Craciun nu este, se pare, o regula si pentru locul de munca.

Patronul SC BRANCO, Ion Bran, a gasit o scuza pentru mediul insalubru in care isi desfasoara activitatea:

„Scopul nostru este sa ne protejam consumatorii, dar nereguli se gasesc in toate magazinele“.

Acesta, desi nu comercializa alimente expirate, transformase o parte a magazinului in depozit pentru „hainele pentru saraci“, scoase de la naftalina din sifonierul de acasa. Si el a primit o invitatie la amenda intre cinci si 50 de milioane de lei.

Tot la controlul de ieri (luni) a fost descoperit si un chiosculet in care se vindeau legume si fructe degerate, a carui autorizatie expirase. Unitatea a fost inchisa pina la obtinerea documentatiei necesare functionarii si patronul amendat in conformitate cu legea. OJPC Dolj face in continuare pe Mos Craciun, dar pentru siguranta consumatorilor si pentru bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS