12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn barbat a inghetat pe strada

Un barbat a inghetat pe strada

Un echipaj al Serviciului de Ambulanta Dolj a transportat simbata dimineata la Spitalul de Urgenta din Craiova un barbat gasit pe strada in coma, dupa ce fusese lovit in cap cu un corp dur.

Identificat dupa buletinul pe care il avea asupra lui, Radu Iancu, de 50 de ani, din comuna Robanesti – Dolj, a fost internat imediat in Clinica de terapie intensiva, unde s-a incercat mai intii ca, prin tratament adecvat, sa fie scos din starea de soc hipotermic.

Cadrele medicale si-au dat seama dupa degeraturile de la miini si de la picioare ca victima statuse cel putin o noapte afara, insa le-a fost imposibil sa ii ia temperatura.

„Era atit de scazuta incit nu era sesizata pe scala termometrului, limita inferioara de temperatura care poate fi masurata fiind de 35 de grade. I s-au facut apoi investigatiile necesare si s-a constatat ca suferea si de bronhopneumonie, iar la examenul tomografic s-a descoperit un hematom cranian subdural foarte mare, de aproape 3 cm, care a necesitat interventie chirurgicala“, a declarat dr. Radian Vasilovici, medic primar neurochirug.

Medicii mai spun ca starea pacientului este atit de grava incit numai o minune il va putea tine in viata. Deoarece in momentul internarii mirosea puternic a alcool, se crede ca victima se afla sub influenta bauturilor alcoolice cind a fost atacata si lovita in cap cu un corp dur, apoi a zacut in strada toata noaptea, ceea ce ar explica degeraturile si starea avansata de hipotermie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS