17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEmma Nicholson ii va sprijini pe craioveni pentru aderarea la Uniunea Europeana

Emma Nicholson ii va sprijini pe craioveni pentru aderarea la Uniunea Europeana

Primarul Vasile Bulucea si-a vazut in sfirsit implinit visul de a-i acorda titlul de Cetatean de onoare al Craiovei baronesei Emma Nicholson de Winterbourne, raportor al Parlamentului European pentru Romania. Ca doar „este fata buna, tine la Romania, la handicapati si la Craiova“, calitati pe care i le reliefa mai-marele urbei cu nici o luna in urma. Dupa indelungi tratative, baroneasa a cedat insistentelor lui nea Vasile, sosind simbata in Banie.

Sala mare de sedinte a Primariei Craiova era plina la ora 11.00, cind baroneasa trebuia sa soseasca. Doar ca Emma Nicholson a intirziat vreo jumatate de ora. Si asta n-ar fi nimic, dar a preferat sa-i lase pe parlamentarii de Dolj, consilierii locali si judeteni sa mai astepte inca pe atit, pina si-a baut cafeluta in biroul primarului.

Titlul, cheia orasului si medalia omagiala i-au fost inminate, in cadrul unei sedinte festive, de catre primarul Vasile Bulucea, care a tinut cu aceasta ocazie un discurs, amintind printre altele de contributia Emmei Nicholson la promovarea imaginii Romaniei in lume:

„Ii multumim ca a venit la Craiova, infruntind gerul de afara. Aceasta inseamna ca iubeste Craiova si pe locuitorii ei. O asiguram ca sentimentul este reciproc. Consiliul local i-a acordat titlul de Cetatean de onoare in semn de aleasa pretuire, avind in vedere meritul si sprijinul sustinut acordat pentru integrarea Romaniei in structurile europene“.

Trecind cu vederea faptul ca nea Vasile, cu accentul lui specific, i-a pocit de mai multe ori numele- „Uintarbou“ sau ceva asemanator- Emma Nicholson s-a aratat deosebit de onorata de distinctia primita:

„Va multumesc mult, sint profund onorata. Sintem acum parteneri si facem parte din acelasi oras“. Ea a amintit ca Romania mai are citiva pasi de facut pina la aderarea in Uniunea Europeana- care se va realiza, probabil, in 2007-, iar pentru rezolvarea principalelor probleme, administratiile locale, implicit Consiliul Local Craiova, mai au multe de facut: „Un volum imens de munca trebuie facut aici, la nivelul administratiei locale, iar eu sint dispusa sa-i ajut pe craioveni sa se pregateasca pentru aderare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS