16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj12 victime ale intoxicatiilor cu gaze

12 victime ale intoxicatiilor cu gaze

Numarul gorjenilor intoxicati cu monoxid de carbon continua sa creasca. Desi DISTRIGAZ SUD, filiala Tirgu Jiu, a inceput controale in forta la centralele si sobele montate in locuinte, aproape zilnic sint cazuri de persoane decedate din cauza instalatiilor de incalzire pe gaze. Numai saptamina trecuta au fost inregistrate cinci decese.

Ultimele victime au fost doi batrini din Tirgu Jiu, sot si sotie, care au fost dusi simbata la morga Spitalului din Tirgu Jiu. Vasilica si Ionel Bejan, de 78, respectiv 77 de ani, au fost gasiti morti vineri seara in apartamentul acestora, care era incalzit cu un convector pe gaze, instalat corespunzator.

Iulian Dascal, medic legist in cadrul Laboratorului de Medicina Legala din Tirgu Jiu, a declarat ca in aproape trei saptamini au fost inregistrate 12 cazuri de persoane decedate din cauza monoxidului de carbon:

„In patru cazuri a fost vorba de convectoare pe gaze. Foarte multi dintre cei care au astfel de instalatii de incalzire ignora, din cauza cheltuielilor prea mari, normele elementare de securitate. Conductele de evacuare trebuie prevazute cu coturi si site de protectie care sa impiedice vintul sa impinga inapoi in casa monoxidul de carbon, care nu poate fi simtit. Asa s-a intimplat si cu cei doi batrini care au murit intoxicati cu monoxid de carbon. Oamenii ar trebui sa stie ca, printr-o investitie minima, si-ar putea salva viata“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS