20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn elev a fost injunghiat de un „prieten“ care se credea „trimisul lui Satan“

Un elev a fost injunghiat de un „prieten“ care se credea „trimisul lui Satan“

Constantin Ovidiu Tinca, de 16 ani, elev in clasa a X-a la Liceul IPTAPA din Slatina, i-a ingrozit pe cei care pe 19 decembrie s-au nimerit in zona garii si in centrul orasului. Totul a pornit de la alcool si de la citeva pastile de origine necunoscuta pe care acesta le-a baut intr-un bar. „Euforia“ creata de acestea l-a facut pe care Costica sa-si piarda mintile. La un moment dat, acesta l-a injunghiat grav cu un cutit de bucatarie pe un coleg de liceu, cu care era si prieten. Alertati, „mascatii“ din cadrul Biroului de Ordine Publica au reusit sa il captureze pe tinarul scandalagiu dupa o urmarire ca-n filme.

„Trimisul lui Satan“

Ametit de bautura si de citeva pastile de origine necunoscuta, Constatin Ovidiu Tinca a batut citiva copii din zona garii, sustinind ca el este „trimisul lui Satan“ pe pamint si ca ii desavirseste opera. Dupa ce s-a saturat de „joaca“, acesta l-a injunghiat cu un cutit lung de circa 20 cm pe Cristian Joita, de 17 ani, din localitate, coleg de liceu si prieten cu Costica. Sora lui Cristian Joita isi aminteste momentele de groaza: „Cristi tocmai iesea din scara blocului. Avea intilnire cu prietena lui. Pentru ca era intuneric afara, nu l-a vazut pe Costica. A simtit o durere ascutita la umar si la plamini si a cazut. Acolo l-am gasit… Era plin de singe. L-am adus la spital mai mult mort decit viu. E foarte grav ranit!“.

Dupa ce si-a injunghiat prietenul, Costica a intrat intr-un bar din zona, unde l-a amenintat pe barman, Marian Craciun, de 29 de ani, ca-l omoara daca nu-i da de baut. Barmanul a chemat imediat politia, iar Costica si-a dat seama ca nu prea avea sanse de reusita, astfel ca a fugit.

Totul e bine cind se termina cu bine

Constantin Ovidiu Tinca a alergat pina in centrul orasului. A fost imobilizat dupa o urmarire ca-n filme si dus la Sectia de urgente a Spitalului Judetean din Slatina. Ulterior a fost transportat Sectia de psihiatrie, unde se afla sub un tratament medical strict. Constantin Ovidiu Tinca risca sa petreaca in spatele gratiilor zece ani pentru tentativa de omor. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe linga Tribunalul Olt. Cristian Joita a fost dus la spital in stare foarte grava: plaga injunghiata subclaviculara stinga, penetranta hemitorace sting, cu hemopneumotorax si se afla acum la Sectia ATI, dupa ce a fost operat. Medicii sustin ca tinarul este in afara oricarui pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS