21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUtilajele de deszapezire rascheteaza asfaltul

Utilajele de deszapezire rascheteaza asfaltul

Unele strazi din Craiova au devenit adevarate patinoare, la nici o saptamina de la prima ninsoare. Edilii au constatat ca multe dintre firmele cu care s-au incheiat contracte pentru deszapezire asteapta sa fie impinse de la spate ca sa iasa la treaba, iar unele nu au in dotare utilaje adecvate pentru astfel de operatiuni.

„Plugurile trebuia dotate cu membrana protectoare din cauciuc, ca sa nu afecteze covorul asfaltic, insa foarte putine firme au asa ceva. Cind i-am intrebat inainte, au spus ca totul este bine, au tot ce le trebuie. Am hotarit ca de anul viitor sa verificam din vara aceste aspecte si sa selectam numai firmele care au accesoriile necesare. In alte cazuri, trebuie sa le dam telefon de la primarie si sa-i scoatem la munca. Portiuni insemnate de strada din cartierele Craiovita Noua si de pe Rocada arata ca niste patinoare. Lumea crede ca noi nu ne facem treaba“, a spus viceprimarul Mihai Dragu.

Pentru ca si iarna trecuta au fost probleme cu deszapezirea, primaria a impartit orasul in 11 sectoare si a incheiat contracte cu 13 firme. Una dintre firmele care au intrat in dizgratia viceprimarului este SC ANCORAD Craiova. In aceste conditii, n-ar fi exclus ca, din primavara, pe artere sa intilnim iarasi utilaje, de aceasta data ale firmelor care au cistigat licitatiile pentru reparatii stradale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS