25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Scorpionii Rosii“ se intorc miine in Craiova

„Scorpionii Rosii“ se intorc miine in Craiova

• Primii 61 din cei 405 militari romani care au desfasurat misiuni de lupta in Afganistan sosesc simbata la Craiova • Intregul detasament romanesc va fi repatriat pina pe 21 ianuarie 2003 • Rudele militarilor au fost consiliate de un psiholog, pentru a sti cum sa se comporte cu „Scorpionii Rosii“ dupa intoarcerea acestora

Sala Rosie a Cercului Militar din Craiova a gazduit ieri o intilnire intre comanda Brigazii 2 Infanterie Moto „Rovine“ si membrii de familie ai militarilor care s-au aflat ori inca se afla in Afganistan. Rudele au fost instiintate ca primii 61 de militari – din 405 romani participanti la misiunile de lupta din Khandahar – se vor intoarce la Craiova miine.

„Din statiunea Baltatesti vor fi transportati la Bacau, unde se vor imbarca in doua avioane AN 24, care vor ateriza la Craiova simbata, la ora 14.00, respectiv 14.15. De pe aeroport vor fi dusi la UM 01047, unde urmeaza sa-si predea armamentul individual si alte materiale, apoi se vor putea intoarce acasa. Cei care nu si-au efectuat concediul de odihna pe anul in curs urmeaza sa beneficieze de el. Au posibilitatea sa opteze intre doua statiuni, Predeal sau Sinaia, unde isi pot petrece 10-15 zile impreuna cu familiile. Urmeaza sa revina apoi in garnizoana pentru a-si relua activitatea cotidiana de pregatire pentru lupta“, a declarat col. Radu Pantelie, seful statului major al Brigazii 2 Infanterie Moto „Rovine“.

Psihologul recomanda: „Trebuie sa-i intelegeti“

Dupa cum a tinut sa precizeze col. Radu Pantelie, toti cei 405 militari se vor intoarce din Afganistan in Romania pina cel mai tirziu pe 22 ianuarie 2003, urmind sa revina in Craiova – dupa o scurta perioada de refacere in statiunea Baltatesti – pina pe 29 ianuarie.

La intilnirea de ieri a luat parte si un psiholog – mr. Alexandru Jianu, seful Compartimentului Asistenta psihologica din cadrul Corpului I Armata Bucuresti – care a incercat sa pregateasca rudele militarilor pentru apropiata revedere cu „Scorpionii Rosii“, dupa cele sase luni in care au indeplinit misiuni de lupta pe frontul din Afganistan. „Poate nu vor avea chef sa faca acasa ceva anume, poate vor dori sa-si revada prietenii, poate vor fi putin schimbati fata de cum erau la plecare. Trebuie sa-i intelegeti, caci se intorc dintr-o misiune foarte grea“, a mentionat mr. Alexandru Jianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS