21.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFacturile la intretinere le-au stricat oamenilor Sarbatorile

Facturile la intretinere le-au stricat oamenilor Sarbatorile

• Afisate cu citeva zile inainte de Craciun, cheltuielile pe luna noiembrie au redus drastic bugetul alocat mesei de Sarbatori • In unele cartiere, intretinerea la un apartament cu patru camere a depasit trei milioane de lei
• Cei mai fericiti sint cei care nu au primit deloc caldura, cheltuielile ridicindu-se la 50.000 de lei de persoana

Majoritatea asociatiilor de proprietari din Tirgu Jiu au afisat in aceasta saptamina cheltuielile de intretinere pentru luna noiembrie. Multi dintre locuitorii orasului au ramas socati cind au vazut cit au de platit pentru incalzirea din luna noiembrie, mai ales ca la cele mai multe asociatii furnizarea agentului termic nu s-a facut de la inceputul lunii, iar cheltuielile afisate sint pentru doua sau trei saptamini. Reprezentantii societatii AQUATERM spun ca este destul de dificil sa se faca niste calcule privind cheltuielile pe luna noiembrie, deoarece acestea variaza foarte mult de la un bloc la altul, diferentele trecind uneori si peste un milion de lei, la apartamente cu acelasi numar de camere si persoane.

Cheltuielile pe decembrie vor fi si mai mari

Diferentele intre diferitele zone ale orasului sint generate de numarul debransatilor din asociatie, de vechimea centralei termice si de existenta unei contorizari a gazelor consumate. „Este greu sa furnizam date exacte, dar putem spune orientativ ca in noiembrie intretinerea la o garsoniera a costat 700.000 de lei, la un apartament cu doua camere-1.300.000 de lei, la unul cu trei camere- 1.900.000 de lei si 2.600.000 la cele cu patru camere“, a precizat Ion Popescu, directorul AQUATERM. Acesta a spus ca exista si asociatii unde intretinerea unui apartament cu patru camere a depasit trei milioane de lei. Conducerea AQUATERM mai spune ca in decembrie facturile vor mai creste pentru ca toate asociatiile au cerut o prelungire a programului de furnizare a caldurii.

„Nici caldura n-am avut, nici bani nu dam“

Administratorii de asociatii sint de parere ca multe dintre facturi vor ramine neachitate pentru ca acestea depasesc cu mult veniturile oamenilor. „Cheltuielile sint mai mari decit salariile locatarilor. Pe noiembrie poate vor mai plati, dar pe decembrie nu cred ca vor mai avea cu ce. Mi-e teama sa nu ne taie de la caldura in mijlocul iernii.

Penalitatile cresc pe zi ce trece si datoriile devin tot mai mari“, a spus Maria Udriste, administratoare a Asociatiei de proprietari nr. 8. Cei mai linistiti vor fi locatarii din asociatiile care nu au primit nici pina acum caldura. Facturile de intretinere pe luna noiembrie nu depasesc in aceste cazuri 50.000 de lei de persoana. „80% din locatarii asociatiei noastre sint debransati, iar ceilalti nu au vrut sa primeasca agent termic. Cheltuielile pe luna noiembrie sint de 50.000 de lei pentru fiecare persoana. Nici caldura n-am avut, nici bani nu dam“, a spus Simion Trifu, administrator al Asociatiei de proprietari nr. 119.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS