12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoritatile locale s-au luat la trinta cu zapada

Autoritatile locale s-au luat la trinta cu zapada

Chiar si dupa trei zile de ninsoare, utilajele de deszapezire au actionat in Craiova numai pe arterele principale si nici pe acela asa cum ar fi trebuit. Din loc in loc vezi mormane de zapada care ingreuneaza si mai mult circulatia. Reprezentantii primariei fac apel la populatie sa curete trotuarele de zapada, iar pe soferi ii roaga sa nu isi mai parcheze masinile pe carosabil pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze.

In citeva din intersectiile mari din oras se circula foarte greu din cauza zapezii si a ghetii de pe carosabil.

„S-a facut treaba de mintuiala, asta este. Au bagat plugurile alea numai pe unde au vrut ei. Nu stiu dupa ce program. Ideea este ca in orasul asta este o nebunie. Au atitia oameni angajati care sa se ocupe de curatarea zapezii si degeaba. In fata Spitalului de Urgenta trebuia sa fie bec. Numai ca tocmai intr-o zona cu un trafic intens nu au dat nici cu material antiderapant, nici nu au bagat plugurile. Sa vedeti ce o sa se intimple cind o da inghetul“, se plinge Ion Maris, sofer pe salvare.

Reprezentantii primariei recunosc ca „orasul nu arata asa cum ar trebui“, dar deocamdata spun ca „mai mult nu se poate“. Ei promit ca „in citeva zile, toata zapada de pe arterele principale din oras va fi debarasata“ si ca pentru asta se actioneaza cu „toate fortele la deszapezire“

Teama de amenzi ii scoate pe craioveni la curatat trotuare

Desi Primaria Craiova ameninta in stinga si in dreapta ca ii amendeaza pe cei care nu isi curata trotuarele, putini craioveni au pus efectiv mina pe lopata.

„Am, nu am chef, ies sa dau zapada, altfel ma amendeaza aia de la primarie. Mi-au mai dat amenda acum vreo doi ani. Si am auzit ca acum amenzile sint destul de mari. Pe la noi, pe strada, oricit ar fi zapada de mare nu ai sa vezi niciodata un utilaj al primariei care sa vina sa dea zapada. Dar pe noi ne amendeaza daca nu dam zapada de pe trotuar. Zapada de acum o sa se topeasca abia cind o sa dea caldura“, a spus Fane Ilarie, locuitor de pe strada Dimitrie Bolintineanu din Craiova.

„Amenzile pentru cei care nu isi curata trotuarele de zapada se incadreaza intre 700.000 si 1,4 milioane de lei. Deocamdata, instiintam populatia, asociatiile de locatari si agentii economici sa isi curete zapada din fata blocurilor, de pe alei, din fata magazinelor sau din fata caselor. Daca nu o vor face, atunci vom trece si la sanctiuni“, a spus Ovidiu Vanghelie, seful Serviciului de Gospodarie Comunala din cadrul Primariei Craiova.

Soferii care isi parcheaza masinile pe carosabil risca sa ramina fara ele.

„Vor fi ridicate de RAT pentru ca, din cauza lor, nu putem actiona cu utilajele de deszapezire. De asemenea, primaria nu raspunde de eventualele avarii produse la masinile parcate necorespunzator“, a spus Sever Bordu, seful Serviciului Sistematizarea si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Craiova. Intrebarea care si-o pun pe buna dreptate craiovenii este urmatoarea: „Pe cei de la primarie cine ii sanctioneaza pontru ca nu isi fac datoria?“

Pe drumurile judetene se circula mai greu din cauza stratului gros de zapada, dar nu sint drumuri blocate, sustin reprezentantii Comandamentului Judetean de Deszapezire Dolj. Desi cei care au iesit in afara orasului au simtit pe pielea lor cit de accesibile sint drumurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS