28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii au fost avertizati ca va ninge si viscoli pina vineri

Oltenii au fost avertizati ca va ninge si viscoli pina vineri

Caderile abundente de zapada din ultimele doua zile au facut ca pe toate soselele din judet circulatia sa fie ingreunata, iar in unele cazuri chiar temporar blocata. Conform datelor detinute din teritoriu de Comandamentul de Iarna al judetului Olt ieri a fost blocat pentru o perioada de timp drumul comunal Radomiresti-Craciunei. Subprefectul de Olt, Zoltan Erdei, presedintele comandamentului, a spus ca s-a actionat in permanenta cu utilaje de deszapezire si materiale antiderapante, insa se astepta ca declansarea vreunui viscol sa inrautateasca si sa schimbe total situatia in numai o jumatate de ora.

Acesta a mai spus ca zapada de ieri este doar inceputul, deoarece Prefectura Olt a primit ieri-dimineata o avertizare de la Ministerul Administratiei Publice cu privire la evolutia conditiilor meteorologice din urmatoarele zile. Conform acesteia, pina pe 20 decembrie va ninge fara oprire, existind si posibilitatea declansarii viscolului pe alocuri, in special in ultimele zile ale acestei perioade. Din acest motiv, Prefectura Olt a fost avertizata sa fie pregatita cu oameni, cit mai multe utilaje de deszapezire si materiale antiderapante.

Saracii oraselor au curatat trotuarele

In Slatina au actionat 15 utilaje pe toate arterele principale ale orasului, pe portiunile in panta actionindu-se si cu materiale antiderapante. De asemenea, angajati ai primariei, beneficiari de ajutoare sociale, precum si salariati ai societatii SALUBRIS au curatat trotuarele de zapada. Aceeasi obligatie, de a-si curata de zapada si gheata portiunile de trotuar sau spatiul din fata sediilor firmelor sau magazinelor, au avut-o si patronii sau directorii de societati comerciale. Marin Postolache, viceprimarul municipiului Slatina, a precizat ca aceia care nu se conformeaza acestei reguli stabilite prin hotarire de consiliul local risca sa fie sanctionati contraventional cu amenzi.

Si in celelalte orase ale judetului s-a actionat pe strazile centrale cu utilaje de deszapezire, trotuarele fiind degajate in mare parte de beneficiarii de ajutoare sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS