10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocuri ceausiste pentru tinerii olteni

Blocuri ceausiste pentru tinerii olteni

Ministrul Sechelariu: „Nici inainte de ’89 nu se construia asa prost!“

Sergiu Sechelariu, ministru secretar de stat in Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) a fost prezent vineri, 13 decembrie, in sudul judetului Olt, pentru a participa alaturi de autoritatile judetene si locale la inaugurarea unui bloc de locuinte pentru tineret si a unei sali de sport in municipiul Caracal si a unui alt bloc, tot pentru tineret, in orasul Corabia, care au fost construite prin ANL.

Blocul din Caracal a fost inceput inainte de 1989, iar constructia a fost lasata in paragina pina anul trecut, cind a fost achizitionata de primaria municipiului de la RAIF. Acesta are sapte apartamente cu patru camere si trei apartamente cu cinci camere, fiind racordat la sistemul public de incalzire al orasului. Toate apartamentele din bloc au fost contractate, iar primii proprietari s-au si mutat de o saptamina in noile locuinte. Cel mai ieftin apartament in acest bloc costa 234 de milioane de lei, iar cel mai scump- 450 de milioane.

Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a spus ca daca ar mai fi avut cel putin 20 de astfel de apartamente le-ar fi dat si pe acelea, cererea de locuinte fiind foarte mare, in special din partea tinerilor.

In ceea ce priveste blocul din Corabia, acesta are 19 apartamente de doua camere si toate au fost contractate deja, pretul unei locuinte fiind de aproximativ 170 de milioane de lei.

Pentru plata tuturor acestor apartamente s-a achitat un avans, restul de bani urmind sa fie dati pina in zece ani, conform contractelor incheiate.

In privinta acestui ultim bloc, Sergiu Sechelariu s-a declarat nemultumit de prestatia constructorului si a declarat ca, la urmatoarea licitatie, acesta nu va mai fi primit.

„Nici inainte de ’89 nu se construia asa de prost. Timplaria exterioara nu mi-a placut deloc si nici finisajele. Este probabil un constructor din alt judet, care nu a gasit nici forta de munca de ajuns. Aveti constructori foarte buni aici in judet, ar fi bine sa-i folositi pe acestia“, a spus Sergiu Sechelariu.

In prezent, in judetul Olt se afla in diferite stadii de constructie 789 de unitati de locuit, efortul bugetar din partea ministerului de resort ridicindu-se la 15,8 milioane de euro.

Sali de sport pentru tineretul oltean

Sergiu Sechelariu a mai vizitat si o sala de sport aflata inca in constructie si care va apartine Scolii generale „Mihai Viteazul“ din municipiul Caracal. Aceasta este o sala polivalenta si va deveni cea mai mare sala de sport din judetul Olt si una dintre cele mai moderne din sudul tarii.

Sechelariu a precizat ca judetul Olt are in prezent opt sali de sport, iar pina pe 15 martie 2003 se vor demara licitatii electronice pentru ca toate salile de sport sa fie refacute, iar acolo unde este nevoie sa fie construite unele noi, fondurile alocate in acest sens fiind de 3,8 milioane de euro. El a mai spus ca se vor cauta fonduri pentru construirea a cite unei sali de sport si in orasele Draganesti-Olt si Piatra-Olt, care nu au nici una.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS