12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia de Frontiera va folosi ambarcatiuni rapide Harpoon si autoturisme de teren

Politia de Frontiera va folosi ambarcatiuni rapide Harpoon si autoturisme de teren

Punctul de trecere a frontierei „Portile de Fier I“ va fi dotat cu un detector special cu CO2

Politia de Frontiera Mehedinti a fost dotata, zilele trecute, cu doua salupe Harpoon 550 Open, destinate interventiei in radele interioara si exterioara. Acestea vor fi folosite pentru supravegherea eficienta pe Dunare si realizarea optima a controlului portuar.

Ambarcatiunile sint echipate cu aparatura de radiolocatie performanta GPS, aparatura de vedere pe tip de noapte, precum si cu sistem de avertizare sonora si vizuala. Salupele au o lungime de 5,5 metri si pot atinge viteza de 65 km pe ora, fiind dotate cu motoare Mercury de 110 CP.

Echipajul este format din doi politisti de frontiera, iar in cazul in care se participa la o operatiune de salvare, in salupa mai pot fi luate patru persoane. Politistii de frontiera au mai primit, pentru misiunile pe uscat, un autoturism de teren Nissan Terrano, dotat corespunzator.

Parcul de masini al inspectoratului a fost innoit cu 11 microbuze

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Mehedinti a primit in dotare si un detector cu CO2, care va fi utilizat la punctul de trecere a frontierei „Portile de Fier I“, pentru depistarea persoanelor care incearca sa treaca fraudulos frontiera de stat, ascunzindu-se in diferite mijloace de transport.

„Pe linga un cadru legislativ la frontiera adaptat standardelor internationale, o noua structura organizatorica si specializarea cadrelor pe noile domenii de infractionalitate, Politia de Frontiera mehedinteana a luat masuri pentru dotarea corespunzatoare a efectivelor, conform cerintelor Uniunii Europene. Acest lucru a fost posibil atit prin garantii guvernamentale, cit si cu sprijin PHARE. In acest an, inspectoratul a mai primit in dotare sapte microbuze Volkswagen, trei Mercedes Vito si un microbuz de transport persoane Mercedes Sprinter“, a spus inspector principal Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS