16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO eleva din Turnu Severin a fost batuta de o profesoara

O eleva din Turnu Severin a fost batuta de o profesoara

Alexandra Mihart, eleva in clasa a patra la Scoala generala nr.3 din Drobeta Turnu Severin, sustine ca a fost batuta joi, in timpul desfasurarii unei ore de curs, de profesoara de franceza, din cauza ca nu a stiut sa pronunte un cuvint. Fetita a povestit ca Gica Kovaci a pus-o sa pronunte un cuvint pe care nu l-a stiut si ca atunci aceasta i-a dat doua palme si un pumn in cap: „Mi-a dat doua palme peste fata si un pumn in cap de am ametit. A inceput sa-mi curga singe din nas si am cerut voie sa ma duc la baie sa ma spal, insa doamna profesoara nu m-a lasat“.

In pauza, fata a plecat acasa si le-a povestit parintilor ce a patit. Tatal ei, Florin Mihart, a spus ca fata a venit acasa plingind si ca era foarte speriata. Acesta a depus o plingere la scoala, iar directoarea i-a promis ca o va muta pe profesoara de la clasa unde invata fiica lui, insa barbatul spune ca aceasta masura nu-l multumeste.

„Mi-au spus ca o vor muta pe profesoara la alta clasa, dar probabil ca si la alte clase va face la fel. Ar fi bine sa se ia o masura mai dura, pentru ca altfel miine va lua o scrumuiera si va lovi in cap un copil sau cine stie ce va mai face“, a spus Florin Mihart. El a adaugat ca alti zece parinti s-au plins de comportamentul profesoarei de franceza.

Potrivit directoarei Scolii generale nr. 3, Ileana Popescu, cazul profesoarei de franceza, Gica Kovaci, va fi analizat de o comisie constituita la nivelul unitatii de invatamint. „Reclamatia a fost inregistrata si, daca se va considera necesar, in aceasta comisie vor fi cooptati si reprezentanti ai inspectoratului scolar.

Totul depinde de desfasurarea anchetei interne. Este primul caz de acest gen si nu am mai avut reclamatii pina acum la adresa acestei profesoare. Daca se va dovedi ca a fost vorba de o agresiune impotriva elevei, masurile sanctionatorii se vor da conform Statutului cadrelor didactice si sint destul de dure“. Reprezentantii inspectoratului scolar asteapta rezultatul comisiei, pentru a putea comenta acest caz.

„Am auzit ca o eleva ar fi fost batuta, dar ancheta o face directoarea scolii. Nu putem face nimic pina in momentul in care nu stim ce s-a intimplat concret. Noi nu am fost efectiv acolo, dar elevii care au fost martori pot da relatii, dupa care vom putea ajunge si noi la o concluzie“, a spus Stelian Petrescu, inspector general adjunct la ISJ Mehedinti. In cursul anului de invatamint 2001-2002, conducerea Scolii generale nr. 3 s-a confruntat cu o alta situatie speciala.

„Atunci, o eleva s-a prezentat la mine, aproape dezbracata, dupa ce a fost batuta de mama sa in fata colegilor ei de clasa. Am luat legatura cu Directia Judeteana pentru Protectia Copilului, dar cazul se pare ca nu s-a rezolvat“. Pina la finalizarea anchetei interne, profesoara Gica Kovaci va preda in continuare Limba franceza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS