22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Miss Fulg de Nea

Cele mai „fragede“ dintre craiovence s-au intrecut ieri in frumusete si inteligenta in cadrul concursului „de iarna“ organizat de Consiliul Local al Copiilor (CLC) – „Miss Fulg de Nea“.

Fete din aproape toate scolile craiovene si membre ale CLC, aspirante la titlul de Miss, au trecut pe parcursul lunii noiembrie prin mai multe preselectii si probe pina a ajunge in faza finala. Si pentru ca tinerii stiu deja ca frumusetea nu este de ajuns, participantele a trebuit sa raspunda si la o intrebare mai putin obisnuita: „Daca ar trebui sa faceti ceva pentru copiii defavorizati, ce ati intreprinde, cui v-ati adresa si de unde ati incepe?“. „Ne-am gindit sa fie o intrebare mai grea, care sa le puna in dificultate, mai ales ca spectacolul nostru a fost pus la cale in scopuri umanitare, pentru stringerea de fonduri pentru copiii talentati, dar lipsiti de posibilitati materiale. Majoritatea fetelor s-au descurcat destul de bine la aceasta proba si au dat raspunsuri bune“, spune Andrei Deaconu, primarul copiilor.

La faza finala a concursului de frumusete, desfasurata ieri la Casa Tineretului, au participat 20 de tinere, eleve in clasele V-VIII. In afara de vestimentatiile de discoteca si de seara, fetelor le-au fost testate si aptitudinile de dans, si maiestria cu care au raspuns la intrebarile din testul de inteligenta. Desi toate concurentele au fost la inaltime, numai doua au fost cistigatoare, primind titlul de Miss Consilier, aleasa din rindul membrelor CLC, si Miss Fulg de Nea.

„Intrarea la Miss Fulg de Nea a costat 15.000 de lei. Toti banii strinsi din vinzarea biletelor vor fi folositi pentru organizarea turneului copiilor talentati, cistigatori, la rindul lor, ai unui alt concurs organizat de noi pentru tinerii care nu au posibilitati financiare pentru a-si face cunoscute aptitudinile in diferite domenii – Micul Artist“, a spus Andrei Deaconu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS