19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Hotul dragastos“ si „metoda Maradona“

„Hotul dragastos“ si „metoda Maradona“

Pavel Foru, de 39 de ani, domiciliat oficial in Gaesti, dar pripasit de mai multa vreme fara forme legale prin Craiova, poate fi considerat un hot ingenios. Asta pentru ca metoda lui de a distrage atentia celor care-i cad victima este aparte: borfasul il ia pur si simplu in brate pe viitorul buzunarit – chipurile, prieteneste, sub motivul ca ar fi buni prieteni – pentru ca, dupa ce portofelul si celularul si-au schimbat posesorul, sa-si ceara scuze pentru confuzie si sa dispara. Cu portofel si celular cu tot. Tocmai de aceea procurorii i-au gasit si o porecla: „Hotul dragastos“, chit ca individul are aproape doi metri inaltime si bate cu mult peste suta de kilograme. Iar modalitatea lui de actiune este cunoscuta in lumea politistilor drept „metoda Maradona“.

Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a dispus miercuri trimiterea in judecata a lui Pavel Foru, sub acuzatia de furt calificat. Pe infractor il paste o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 15 ani, pentru mai multe furturi din buzunare savirsite in ultimii doi ani. Printre cei care i-au cazut victima se afla si celebritati, cum ar fi una dintre legendele «Craiovei Maxima», Rodion Camataru.

Metoda imbratisarii

Prima nazdravanie imputata de procurorii craioveni lui Pavel Foru dateaza din 11 octombrie 2000. Aflat intr-un restaurant din Piata Garii, hotul a ochit un client care avea un telefon mobil mai „smecher“ si l-a abordat in stilu-i caracteristic. Foru s-a dus la Vasile Olteanu, l-a luat in brate si i-a aratat spre o alta masa, spunindu-i: „Vezi ca te cheama pina la el ala de la masa aia!“. Credul, Olteanu s-a deplasat pina la masa respectiva si a intrebat de ce a fost chemat. Cind consumatorii de la acea masa i-au spus ca, probabil, fusese vorba de o gluma proasta, omul a intrat la idei. Si-a pipait buzunarele si a observat ca lipsea telefonul mobil. Atunci si-a dat seama ca telefonul ii fusese luat chiar de individul care-l strinsese in brate.

Un pretext pentru fiecare victima

Aceeasi metoda a folosit Furo si cu alte victime. Pe 25 ianuarie 2002 l-a „usurat“ pe Valeriu Draghici de 5.500.000 de lei chiar in fata restaurantului Perinita. Victima a fost luata in brate de hot, intrebata de sanatate, apoi, inainte sa se dumireasca cine e individul atit de prietenos, borfasul si-a cerut scuze si a disparut.

La fel a procedat Furo in 29 ianuarie si cu Laurentiu Calangiu, abordat pe strada Lipscani si usurat de toti banii din buzunare -160.000 de lei, plus 20 de dolari. Si tot in acelasi mod l-a pagubit, in 16 septembrie, si pe Eleodor Barbu de vreo 900.000 de lei.

Pavel Furo gasea intotdeauna diferite pretexte pentru a-si aborda victimele. Unul dintre cei buzunariti a fost intrebat daca nu vrea o femeie pentru o partida de amor – insa omul a refuzat, spunind ca e prea batrin -, altul a fost intrebat cum i-a placut in discoteca, si tot asa.

„Ce mai faci, Cami?“

Insusi marele fotbalist Rodion Camataru a fost buzunarit de Furo prin aceeasi metoda. In seara de 13 octombrie, „Cami“ doar iesise din magazinul sau de pe strada Oltet, cind a fost abordat de hot. „Ce mai faci, Cami?“, a intrebat Furo, stringindu-l puternic in brate pe fostul fotbalist si scuturindu-l bine, ocazie cu care l-a „scuturat“ si de bani. Nici nu erau multi, „doar“ 300.000 de lei si vreo 3.600 de dolari. Insotitorul lui Camataru, Cosmin Purcaru, un alt fost fotbalist, a observat miscarea hotului si l-a demascat. Prins cu „mita in sac“, Pavel Furo si-a cerut scuze, a scos banii si i-a inapoiat lui Camataru. Nu inainte de a palma 500 de dolari, pastrati pentru sufletelul lui.

„Cine le mai tine minte…“

El va trebui acum sa infunde puscaria intre trei si 15 ani pentru mai multe infractiuni de furt calificat, caci rechizitoriul a ajuns miercuri pe masa judecatorilor craioveni. Arestat preventiv, in fata procurorilor Pavel Furo si-a recunoscut vinovatia doar in cazul lui Camataru, despre celelalte furturi sustinind ca nu-si mai aminteste nimic: „Cine le mai tine minte…“. Oamenii legii nu exclud ca si alte persoane sa fi fost usurate de bani prin aceeasi metoda de „hotul dragastos“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS