12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFochistul unei societati din Drobeta Turnu Severin a murit intr-o explozie

Fochistul unei societati din Drobeta Turnu Severin a murit intr-o explozie

• Incendiul a izbucnit la 30 de metri de o statie de alimentare cu carburant • Pentru scoaterea cadavrului dintre fiare a fost nevoie de echipajul de descarcerare al pompierilor

Un severinean a murit in urma unei explozii produse joi, 12 decembrie, in jurul orei 19.30, linga statia Peco de pe Calea Timisoarei, din Drobeta Turnu Severin. Dragolici Sever, de 27 de ani, fochistul societatii de confectii ALT STIL SRL Drobeta Turnu Severin era la acea ora in sediul firmei, cind cazanul centralei termice ce incalzea cladirea a sarit in aer. Suflul exploziei l-a suprins pe tinar, care a fost aruncat in zidul din apropiere, iar peste el s-au prabusit citeva tevi si bucati mari de tencuiala. Explozia, urmata de un incendiu, s-a produs la o distanta de aproximativ 30 de metri de o statie de alimentare cu carburant. Salariatii statiei au anuntat imediat pompierii de la Grupul „Drobeta“, care au sosit in citeva minute la locul evenimentului, cu o autospeciala. Acestia nu au putut decit sa constate decesul barbatului si sa solicite sprijin politiei si Serviciului de Medicina Legala Mehedinti. La fata locului s-a deplasat o echipa formata din procuror si medic legist, care a fotografiat cadavrul si incinta societatii.

Cauza exploziei a fost o avarie tehnologica, produsa la o instalatie de incalzire

Pentru scoaterea cadavrului severineanului dintre fiarele contorsionate ale cazanului a fost nevoie de interventia echipajului de descarcerare. „Am intervenit cu o autospeciala de stingere si una pentru descarcerare. Fochistul era incarcerat intre corpul caldarinei si zid, astfel ca am avut nevoie de 90 de minute pentru descarcerare. Cauza exploziei a fost o avarie tehnologica, produsa la o instalatie de incalzire si datorata presiunii puternice a agentului termic de incalzire, respectiv apa calda“, a spus lt. Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“.

Dragolici Sever era casatorit, avea un copil de trei ani si, potrivit juristului societatii comerciale ALT STIL Drobeta Turnu Severin, Andreescu Angela, barbatul a fost angajat la inceputul acestei luni. Cadavrul tinarului a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Mehedinti pentru efectuarea autopsiei, in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor mortii. Procurorii de la Parchetul Mehedinti cerceteaza imprejurarile in care s-a produs explozia. Reprezentantii firmei nu au dorit sa comenteze tragedia, iar, potrivit juristului Andreescu Angela, cladirea era in renovare, urmind sa fie transformata in birouri. Potrivit purtatorului de cuvint al Parchetului Mehedinti, procuror Ionel Bleoanca, in cauza a fost dispusa o expertiza, iar cercetarile sint continuate cu sprijinul inspectorilor de la Protectia Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS