14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn transformator gigant produs la ELECTROPUTERE a explodat

Un transformator gigant produs la ELECTROPUTERE a explodat

Compania greceasca PUBLIC POWER CORPORATION a demarat o ancheta

Un transformator de mare putere, cu capacitatea de 400 MVA, produs la ELECTROPUTERE Craiova, a explodat in urma cu doua zile in Grecia. Compania PUBLIC POWER CORPORATION (PPC), beneficiara unor transformatoare produse la ELECTROPUTERE, a demarat o ancheta pentru a stabili cauzele producerii incidentului.

„Deocamdata, nu cunoastem prea multe despre acest lucru. Marti seara, am primit un telefon din Grecia, prin care am fost instiintati ca unul dintre transformatoare a explodat. Ieri, directorul tehnic de la Trafo- ELECTROPUTERE, impreuna cu directorul de productie, Ionel Balan, au plecat acolo sa vada ce s-a intimplat. Peste cinci zile, cind se vor intoarce, vom putea da mai multe detalii despre incident“, a spus Cornel Nica, directorul economic al uzinei.

Acesta sustine ca transformatorul fusese livrat de curind si nu fusese pus inca in functiune, astfel ca nu-si explica incidentul. Ancheta va stabili daca este vina producatorului roman sau a beneficiarului. In urma studierii contractului incheiat intre cele doua parti, urmeaza sa se decida cine va suporta cheltuielile de reparatii, costurile de producere a unui astfel de transformator fiind de aproximativ un milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS