27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLegea antifumat scoate in strada functionarii Primariei Craiova

Legea antifumat scoate in strada functionarii Primariei Craiova

Legea privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, care va intra in vigoare pe 21 decembrie, i-a pus in miscare si pe reprezentantii administratiei craiovene, care au trecut deja la inventarierea unor posibile locatii pentru amenajarea locurilor pentru fumat. Actul normativ mentionat prevede, printre altele, ca „se interzice fumatul in spatiile publice inchise, cu exceptia spatiilor special amenajate pentru fumat“. Acestea ar trebui sa fie dotate cu aparate de aer conditionat, fotolii, mese si scrumiere, amenzile prevazute pentru incalcarea prevederilor legii fiind cuprinse intre unu si cinci milioane de lei.

Fumatorii primariei, intre cancerul de plamini si „cancerul“ de afara

In Primaria Craiova se stie deja ca Vasile Bulucea este inamicul numarul unu al tutunului, el fiind si cel care in repetate rinduri a instituit regulamente interne prin care interzicea fumatul in incinta institutiei, spunind chiar ca aceia care nu le respecta vor primi amenzi usturatoare. Din lipsa de spatii, singurul loc amenajat in acest scop se afla in curtea primariei, asa ca functionarii viciosi trebuie sa dirdiie putin in aceasta perioada pentru a-si savura tigara interzisa in timpul programului. Pentru sefi, legea nu ar fi o problema, avind in vedere ca singurul care mai trage cite un fum, si asta numai la anumite ocazii, este viceprimarul Antonie Solomon.

In ceea ce priveste Prefectura si Consiliul Judetean Dolj, edilii se gindesc sa amenajeze spatii corespunzatoare, insa viitorul amplasament al acestora ramine inca o problema cu multe necunoscute.

„Sigur ca trebuie sa amenajam spatii pentru fumat, si asta in interiorul institutiei, pentru ca nu ne putem lasa angajatii sa tremure afara pe vremea asta. Eu am primit sarcina asta. Deocamdata, ne gindim unde ar fi mai nimerit sa amplasam mesele si scrumierele“, a declarat Adina Sandoiu, sefa Serviciului de resurse umane si purtatoarea de cuvint a Prefecturii Dolj. Nici aici legea antifumat nu le-ar da prea multe batai de cap sefilor, pentru ca, in afara de presedintele CJ Dolj, Ion Voiculescu, atit prefectul Mondea, cit si cei apropiati lui pe scara ierarhica sint nefumatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS