24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalIubirea alb-albastra a craiovenilor a aprins focul vrajbei intre consilierii judeteni si secretarul Barbarasa

Iubirea alb-albastra a craiovenilor a aprins focul vrajbei intre consilierii judeteni si secretarul Barbarasa

De ceva vreme, consilierii judeteni doljeni nu prea il au la inima pe secretarul Gheorghe Barbarasa, pe motiv ca acesta ii cam ia peste picior pe cei alesi de electorat sa gestioneze banul public. Si daca pina acum antipatia s-a manifestat doar prin citeva birfe rautacioase pe la colturile Palatului Administrativ sau prin citeva zvonuri aruncate in urechile presei, marti seara, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Dolj, cele doua parti si-au aratat coltii. Dupa un duel de figuri de stil, spiritele s-au calmat la indemnul impaciuitor al presedintelui Ion Voiculescu. Marul discordiei – fotbalul. Ca doar la politica si la sportul cu balonul rotund, cine nu vrea nu se pricepe!

Marti seara, 10 decembrie. Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Dolj. Principalul punct pe ordinea de zi – aprobarea bugetului pe 2003. Desi afara era un ger de crapau pietrele, majoritatea alesilor venisera la vot cu spiritele incinse. Si cind pe ordinea de zi se iti nevinovat proiectul privind aprobarea bugetului pe anul viitor, incepura si discutiile. Desi au aprobat deja asocierea cu SC Fotbal Club Universitatea SA Craiova, cind veni vorba de alocarea banilor, citiva consilieri, mai suspiciosi din fire si cu spirit civic dezvoltat, incepura sa bata in retragere. Nu prea le mirosea a bine faptul ca s-au hotarit sa dirijeze banul contribuabilului catre poarta ex- „Campioanei unei mari iubiri“. Oare ceea ce am votat deja nu este cumva ilegal, se ridicara la unison citeva glasuri de consilieri? Intrebarea nu era una retorica, ci ii era adresata secretarului Barbarasa, omul care contrasemneaza proiectele de hotariri, dindu-si astfel girul privind legalitatea acestora.

Parol d’onor, ca-i legal!

Intrebarea care mocnea pe buzele citorva consilieri, care se bateau cu pumnul in piept ca ei votasera impotriva asocierii respective, era una simpla: „Este legal sau nu sa dam bani la fotbal?“ In cazul atestarii legalitatii, nu ar fi existat, se pare, nici o problema, dar in caz contrar… „Daca se va dovedi ca este ilegala, cui i se vor imputa banii? Si in functie de ce? De culoarea politica sau de averea personala?“, isi manifesta temerile in plen consilierul Dumitru Pirvuleasa.

Gheorghe Barbarasa, vadit enervat ca i se pune la indoiala credibilitatea, a ripostat: „Va rog sa nu va mai obositi pe la sedintele de comisii sa verificati legalitatea unui proiect de hotarire, ca nu aveti competenta necesara!“

Jigniti pina in importanta functiei de consilier, alesii judeteni incepura sa sara la gitul secretarului. „La ce ne mai tineti aici daca nu aveti nevoie de noi?“, se auzira citeva voci de consilieri. La masa prezidiului, Ion Voiculescu ii arunca secretarului Barbarasa o privire dojenitor – parinteasca. Acesta insa nu ceda atacului si nici nu se aseza cuminte si ascultator pe scaun. Riposta din nou: „Eu sint functionar public si nu cedez nici unei presiuni politice!“.

Constantin Serbanoiu ii arunca si el secretarului manusa: „Ce se intimpla, domnule secretar? De ce nu va dati avizul pe proiectele de hotariri inainte de a ne da noi votul? Toate proiectele care ajung la noi in dosare nu sint semnate nici de dumneavoastra, nici de domnul presedinte Voiculescu!“

Lucru usor de verificat si perfect real. Cam ilegal, ce-i drept, dar, dupa cum singur s-a exprimat, Gheorghe Barbarasa este un parolist, iar cuvintul lui face mai mult decit o semnatura. Mai ales cind este vorba de miliarde, reprezentind bani publici.

Treptat, spiritele incinse s-au calmat, mai ales ca prefectul Cornel Mondea i-a asigurat pe consilieri ca hotarirea privind asocierea cu clubul sportiv a fost deja validata si deci nu avea cum sa fie ilegala.

Zgomot pentru nimic. Cam asta a fost rezultatul interpelarilor. Bugetul a fost votat in forma lui initiala, iar citeva miliarde din banii alegatorilor au fost „pasate“ echipei alb-albastre.

Dar la un buget anual de 618 miliarde de lei, ce conteaza trei- patru miliarde!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS