14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrigoi, sint cu ochii pe voi!

Strigoi, sint cu ochii pe voi!

Interviu metafizic cu Misu Popescu, primarul din Lipovu

Pentru ca politia a dat-o in bara si n-a reusit sa puna mina pe strigoiul care-si face de cap prin satul doljean Lipovu, administratia publica locala si-a luat inima-n dinti si a trecut la treaba. Misu Popescu, primarul asezarii, nu mai asteapta decit unda verde de la procuratura pentru a merge in cimitir si a scormoni pamintul de pe mormintul lui Minel Guran. Raspunsul la o intrebare cutremuratoare sta sa cada peste capul lui Misu Popescu intocmai unui cutit de ghilotina: oare s-a „intrupat“ Minel sau il vor gasi la locul lui, cuminte si cu miinile pe piept? Intre timp, pentru a se calma, primarul incearca o disectie rationala in inima subiectului, convingindu-ne, asa, ca de la paranormal la normal, ca trebuie sa sapi ca sa ajungi la adevar. Urmeaza o dizertatie telefonica, si totusi profunda, asupra conditiei fragile a omului, in general, si a politistului, in particular, ca specie periclitata, mereu intre pulan si nicovala.

GdS: Domnule Popescu, ati fost de fiecare data la fata locului atunci cind au avut loc fenomenele inexplicabile din casa lui Victor Guran, cumnatul lui Minel. Ce parere v-ati facut?

M.P.: In procent de 80 la suta, eu nu cred; mai ramin 20 la suta in privinta carora nu sint sigur, e ceva de neinteles. De fapt, imi pare rau ca presa a facut atita zgomot in problema asta. Aveam de gind sa facem si noi un experiment de-al nostru.

GdS: Ce-aveati de gind sa intreprindeti?

M.P.: Urma sa scoatem toti oamenii de-acolo, sa raminem numai eu si seful de post. Si sa vedem daca si in prezenta noastra se mai intimpla ceva. Voiam sa-i punem intrebari la care stiam numai noi raspunsul. Spre exemplu, cite gloante are in pistol politistul? Iar daca stia asta, inseamna ca este ceva de domeniul paranormalului.

GdS: Si de ce ati renuntat? Era o idee buna, puteati sa stabiliti daca este sau nu o inselatorie.

M.P.: M-am saturat si eu de cite ori am inghetat pe aici noaptea. In schimb, am vorbit cu procurorul sef, domnul Cuna, si ni s-a spus ca ne costa doua milioane jumatate exhumarea. Asta e, ca sa linistesc satul, cheltuiesc si banii astia! Am luat legatura si cu medicul legist Gheorghe Mitroi, asa ca asteptam doar sa ne dea procuratura viza si facem exhumarea, sa vedem daca e vreo schimbare in pozitia corpului. Daca nu, inseamna ca totul e o gluma pusa la cale de unul mai destept. Dar daca pozitia corpului este schimbata, intram deja pe paranormal.

GdS: In cazul in care il exhumati, o sa aplicati si vreun ritual de alungare- taierea capului, tepusa in inima?

M.P.: Nu, ce… nu, domne, am vorbit cu medicul legist, care o sa fie si el prezent, si mi-a zis: „Ma, eu, daca e, ii scot si inima, o duc la laborator.“

GdS: Oamenii din sat se mai intilnesc la Victor Guran acasa?

M.P.: Se mai intilnesc, se mai duc seara. Eu cred ca asta cu exhumarea e singura metoda de a-i linisti.

GdS: Politistii n-au avut deocamdata noroc cu arestarea?

M.P.: Nu, domne, ca stiu si eu ca a zis ajutorul sefului de post ca o sa-l aresteze. Le-am spus si eu: „Ce dracu’, sinteti capiati? Cum sa arestezi un spirit?! Ce, te pui cu pulanul pe el?“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS