20.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalApele s-au retras din zonele afectate de inundatii

Apele s-au retras din zonele afectate de inundatii

Debitele cursurilor de apa din judetul Mehedinti s-au stabilizat la valoarea normala pentru aceasta perioada, dupa ce, saptamina trecuta, din cauza precipitatiilor abundente, s-au inregistrat pagube importante. Potrivit dispecerului de serviciu de la Compania Nationala „Apele Romane“ Mehedinti, Mariana Stanica, probleme s-au mai inregistrat la Corcova, unde cota riului Cosustea se situa cu 14 centimetri peste nivelul de atentie.

Specialistii de la „Apele Romane“ Mehedinti au precizat ca si aceasta valoare se va stabiliza la cota normala. Din cauza precipitatiilor cazute saptamina trecuta, zeci de case au fost afectate si peste 300 de hectare de teren agricol au fost inundate, iar mai multe drumuri judetene si comunale au devenit impracticabile, dupa ce apele mai multor piraie din judet au depasit cota de inundatie. In zona localitatilor Sisesti si Corcova a fost inregistrata o cantitate de 35 de litri de apa pe metrul patrat.

Elevii de la Scolile din Corcova si Cerneti au fost nevoiti sa-si intrerupa cursurile, iar o persoana de la Sisesti a fost evacuata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS