13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn angajat al Primariei Tirgu Jiu - istoria vie a orasului

Un angajat al Primariei Tirgu Jiu – istoria vie a orasului

• Aurel Drumen stie istoria fiecarei cladiri, a facut parte din comisiile de expropriere, iar acum este consultat in dosarele de retrocedare a caselor nationalizate din Tirgu Jiu • „Daca nu era angajatul primariei, ar fi trebuit sa-l luam colaborator“

Aurel Drumen are 55 de ani si a lucrat tot timpul in Primaria Tirgu Jiu. El cunoaste istoria fiecarei cladiri din oras, stie tot ce s-a construit, tot ce s-a demolat, ce destinatii a avut fiecare imobil si cine sint adevaratii proprietari ai caselor nationalizate. Viata l-a pus pe Aurel Drumen in situatii paradoxale. Ca angajat al primariei a facut parte din comisiile de expropriere, iar acum a devenit omul care este consultat in fiecare dosar privind retrocedarea caselor nationalizate. In 32 de ani de activitate in urbanism a asistat la toate transformarile pe care le-a suferit orasul. A pastrat harti, fotografii si alte documente, iar acum multi dintre cei care vor sa-si recupereze casele apeleaza la el.

„Oamenii plingeau cind le luau casele, de parca era sfirsitul lumii“

15 ani, Aurel Drumen a asistat la toate exproprierile care s-au facut in Tirgu Jiu. El povesteste ca a vazut durerea celor care se trezeau ca le-a fost luata casa.

„Toti erau tristi cind primeau o asemenea veste. Oamenii plingeau cind le luau casele, de parca era sfirsitul lumii. Am incercat sa-i ajutam cit am putut, sa obtina macar despagubiri. Asta a fost paradoxul vietii mele. Am facut parte din comisiile care le-au luat oamenilor casele, iar acum din cele care le dau inapoi. Cu unii dintre ei ma intilnesc acum, cind depun cereri pentru retrocedare, dar nu sint suparati pe mine. Eu mi-am facut doar meseria. De altfel, si mie mi-a fost expropriata casa, la care lucrasem chiar eu cind eram elev. Au demolat-o si au construit blocuri. Nu am avut ce face“, a povestit Aurel Drumen.

„Am prins vremurile cind isi legau taranii vacile de Coloana Infinitului“

Dupa atitia ani de munca in domeniul urbanismului, Aurel Drumen stie cum a evoluat arhitectura fiecarei parti a orasului: „Fiecare cladire, parc sau strada construite au istoria lor. Pentru a se face ceva s-au sacrificat alte cladiri. Am prins vremurile cind isi legau taranii vacile de Coloana Infinitului, iar acolo nu exista nici un parc, ci porumb si un tirg de vite“. Ca angajat al Primariei Tirgu Jiu, Aurel Drumen a avut ca sefi 14 primari. Experienta sa l-a facut sa reziste la acelasi loc de munca toata viata. Barbatul s-a angajat in primarie cind avea 23 de ani si probabil tot de acolo o sa se pensioneze. Actualul primar spune ca Aurel Drumen este consultat in fiecare dosar privind Legea 10. „Pentru ca stie toate cladirile din oras, ca nimeni altcineva, este foarte util in aplicarea Legii privind retrocedarea imobilelor. Daca nu ar fi fost angajatul primariei ar fi trebuit sa-l luam colaborator“, a spus Florin Circiumaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS